Εξώδικο απο ΔΕΗ στο Δήμο Σάμης για αντιδράσεις για τις ανεμογεννήτριες: 5 ημέρες προθεσμία να καταβληθούν 467.000 αλλιώς μήνυση & αγωγή!

Η ΔΕΗ απέστειλε εξώδικο στον Δήμο Σάμης ζητώντας το ποσό των 467.000 ευρώ για την οικονομική ζημιά που υπέστη εξαιτίας του ότι το πλοίο δεν κατάφερε να ξεφορτώσει τις ανεμογεννήτριες.

Στη Σάμη Κεφαλλονιάς κάτοικοι, φορείς, συλλογικότητες και o δήμος εμπόδιζαν από τις 4 Οκτωβρίου, στο λιμάνι της Σάμης Κεφαλονιάς, την εκφόρτωση ανεμογεννητριών από φορτηγό πλοίο, οι οποίες προορίζονται για τη δημιουργία ενός ακόμη αιολικού πάρκου στο νησί.

Πληροφορίες που αφορούν στο θέμα με τις ανεμογεννήτριες στο Δήμο Σάμης αναφέρουν ότι το εξώδικο έφτασε στα e-mail δημοτικών συμβούλων του Δήμου Σάμης κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Οι πληροφορίες λένε ότι απευθύνεται προς τον Δήμο, τον Δήμαρχο Σάμης Μάκη Μονιά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους και ζητά:

  1. Να απέχει ο Δήμος από κάθε κινητοποίηση ενάντια στην εκφόρτωση των ανεμογεννητριών που θα γίνει και
  2. Εντός 5 ημερών να πληρώσει ο Δήμος την ζημία που έχει υποστεί η επιχείρηση ύψους 467.000 ευρώ αλλιώς θα ακολουθήσει μήνυση και αγωγή αποζημίωσης

Επίσης έχει σταλεί και ενημερωτική επιστολή από την εταιρεία που, μεταξύ άλλων, αναφέρει και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η εταιρεία για τους κατοίκους όπως για παράδειγμα η μείωση των χρεών της ΔΕΥΑΚ κατά 1 εκατομμύριο ευρώ & η κατασκευή μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου.

↓ Σχολιάστε εδώ μέσω του λογαριασμού σας στο facebook ↓
  Ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου προσβλέπει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας