ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Δασαρχείο: “Λουκέτο” σε κατασκήνωση 170 στρεμμάτων στο Λαύριο

Δασαρχείο: “Λουκέτο” στις παιδικές κατασκηνώσεις 170 στρεμμάτων στο Λαύριο

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Σε μεταξύ τους επικοινωνία και ανταλλαγή επιστολών βρίσκονται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ώστε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του Γενικού Διευθυντή Δασών, με την οποία ανακλήθηκε η εδώ και 50 χρόνια παραχώρηση των εγκαταστάσεων των παιδικών κατασκηνώσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο Λαύριο Αττικής στο -τότε- υπουργείο Γεωργίας.

Ο κ. Σκρέκας μέχρι πριν τον τελευταίο ανασχηματισμό ήταν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης γνωρίζει το θέμα και συμμετέχει στην αναζήτηση λύσης. Εδώ και πενήντα χρόνια το υπουργείο λειτουργούσε τις παιδικές κατασκηνώσεις του στο Λαύριο Αττικής.

Οι κατασκηνώσεις λειτουργούσαν από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 και οι δαπάνες που βάρυναν το υπουργείο υπερβαίνουν κατά πολύ το 1.000.000 ευρώ. Το 2016 έγινε κατεπείγουσα μεταφορά προσφύγων στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης.

Υπήρξαν διαβεβαιώσεις εκ μέρους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι η εγκατάσταση των προσφύγων είναι προσωρινή μέχρι την οριστική τακτοποίησή τους σε μόνιμες δομές. Όμως πριν από λίγες ημέρες ο Γενικός Διευθυντής Δασών ανακάλεσε την απόφαση παραχώρησης.

«Με την απόφαση αυτή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποστερείται των κατασκηνώσεων του στις οποίες εκτός των παιδιών των υπαλλήλων φιλοξενούνταν κατά κύριο λόγο παιδιά αγροτών από όλη την επικράτεια» αναφέρει σε επιστολή του προς τον ΥΠΕΝ, Κώστα Σκρέκα ο Σπήλιος Λιβανός.

ecopress.gr

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Δημοφιλή άρθρα

Σε-κλοιό-σεισμικών-επικέντρων-βρίσκεται-τις-τελευταίες-ημέρες-η-Αττική-λένε-οι-σεισμολόγοι-και…
16-σεισμικές-δονήσεις-στην-Κερατέα-μέσα-σε-43-ώρες
16-μικροσεισμοί-στη-θάλασσα-ανατολικά-της-Κερατέας-τις-τελευταίες-43-ώρες-(Δείτε-τη-σεισμική-ακολουθία)
Μπαράζ-σεισμικών-δονήσεων-ανατολικά-της-Κερατέας!
Σεισμός-3,2-Ρίχτερ-στο-Λαύριο
Οι-απανωτοί-σεισμοί-στην-Αττική-τις-τελευταίες-μέρες-οδήγησαν-σε-«λουκέτο»-το-ΟΑΚΑ;
Δοκιμαστική-ενεργοποίηση-του-συνόλου-των-σειρήνων-συναγερμού-Πολιτικής-Άμυνας-στις-2-10-2023
Γιατί-θα-ηχήσουν-σειρήνες-τη-Δευτέρα-(2/10)-στο-Κορωπί
16-σεισμικές-δονήσεις-στην-Κερατέα-μέσα-σε-43-ώρες-–-anatolika24-–-anatolika24.gr

Διαβάστε επίσης...

Συγκεντρώσεις-και-εκδηλώσεις-παρουσίασης-υποψηφίων-σε-δήμους-…-–-902.gr

Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις παρουσίασης υποψηφίων σε δήμους … – 902.gr

Κυριακή 24/09/2023 – 08:14 Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις παρουσίασης υποψηφίων σε δήμους και περιφέρειες Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις παρουσίασης των υποψηφίων δημάρχων, δημοτικών συμβούλων, περιφερειαρχών και περιφερειακών

Scroll to Top