Αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων στο Λαύριο λόγω Microsoft

Πρόσφατα Άρθρα

Αυξάνονται οι τιμές στην πώληση και ενοικίαση των κατοικιών κυρίως λόγω των έργων υποδομών (όπως επένδυση στο Λαύριο, γραμμή 4 του Μετρό κλπ). Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, οι αναπλάσεις αναβαθμίζουν περιοχές που για χρόνια χαρακτηρίζονταν είτε “ξεχασμένες “ είτε υποβαθμισμένες “ενδεικτικά παραδείγματα αυξητικής τάσης είναι οι συνοικίες σε Κορυδαλλό, Αιγάλεω, Πειραιά, Ελληνικό και οι περιοχές κοντά στη γραμμή 4 όπως το Γαλάτσι και ο λόφος της Κυψέλης. Δείκτης για την πορεία των τιμών πώλησης και ενοικίασης είναι επίσης οι μετακομίσεις εταιρειών σε τοποθετήσεις εκτός κέντρου και οι επενδύσεις πολυεθνικών.

Επένδυση στο Λαύριο

Η απόφαση επένδυσης της Microsoft να εγκαταστήσει το σύμπλεγμα των τριών data centers στην περιοχή θα λειτουργήσει θετικά για την ευρύτερη περιοχή του λαυρεωτικού δήμου. Επισημαίνεται πως η ανοικοδόμηση στη περιοχή θα συντελέσει στην αύξηση των αξιών των ακινήτων και στην προσέλκυση ενδιαφερομένων διότι θα δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή αλλά και λόγω του καλύτερου επιπέδου διαβίωσης. Το ζητούμενο μηνιαίο κόστος μίσθωσης κυμαίνεται από 4,3 έως 6, 6 ευρώ /τ.μ και οι ζητούμενες τιμές πώλησης διαμερισμάτων 70-110 τ.μ.άνω του 1 ου ορόφου κυμαίνονται από 1.222 έως 1.644 ευρώ/τ.μ

Πειραιάς

Η ανάπλαση του Μικρολίμανου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του E-Real Estates- Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών, Θέμη Μπάκα υλοποιείται με γοργούς και κομισμένος γίγαντας του Πειραιά ύψους 84 μέτρων του Πειραιά ύψους 84 μέτρων αναμένεται να γεννηθεί, ενώ τον Ιούνιο του 2020 υπογράφηκε η ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου. Παράλληλα αποκτά μετρό και τραμ –τον Ιούλιο παραδόθηκαν πρώτοι σταθμοί . Η ζήτηση πριν από το COVID -19 εποχή καταγράφονταν θετική , ιδιαίτερα από τα μέσα του 2019 , η περιοχή διαθέτει ακόμη επενδυτικές ευκαιρίες με το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο να μην ξεπερνά τα 1.400 ευρώ για αυτοτελή λειτουργικά κτίρια που βρίσκονται μόλις 50 από το λιμάνι, ενώ διαθέτει κατοικίες που έχρηζαν ανακαινίσεις σε δελεαστικές τιμές.

Το Ελληνικό

Το Ελληνικό διατηρούσε μια διαφορά στις τιμές πώλησης -10% , -15% σε σχέση με τη Γλυφάδα και τη Βούλα και τελικά κατάφερε να εξισορροπήσει αυτήν την ψαλίδα μετά τη μεταφορά του αεροδρομίου στο Μαρκόπουλο , όταν το μητροπολιτικό πάρκο άρχισε πραγματικά να αποκτά μια ολοκληρωμένη μορφή, τότε εκτός από την οικιστική ανάπτυξη θα καταγραφούν αυξήσεις των αξιών στα επαγγελματικά ακίνητα, διότι η ανάπτυξη του επιχειρηματικού πάρκου μέσα στο Ελληνικό θα αναβαθμίσει την κτηματαγορά των επαγγελματικών ακινήτων και θα οδηγήσει τα νότια προάστια να γίνουν σημαντικό επιχειρηματικό κέντρο.

enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης: