33.4 C
Keratea
Παρασκευή, 25 Ιουνίου, 2021

Ανεμογεννήτριες στο Πάνειο: “Ο κ. Φιλίππου κάλεσε επανειλημμένως και χωρίς κανένα ηθικό δισταγμό, σε εμφύλια διαμάχη όσους κατοίκους του Δήμου εμφανίζονται υπέρμαχοι των Α/Γ”. Τοποθέτηση δημοτικής συμβούλου.

Πρόσφατα Άρθρα

Ανακοίνωση της ΑΚΡΙΒΗΣ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ, Δημοτικής Συμβούλου Μείζονος Αντιπολίτευσης ΔΣ Σαρωνικού και Μέλους Διαπαραταξιακής Επιτροπής Ενεργειών για τις Α/Γ

Ορμώμενη από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με την προσπάθεια εγκατάστασης μιας Ανεμογεννήτριας στο Πάνειον Όρος και ως μέλος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Συντονισμού Ενεργειών για το συγκεκριμένο θέμα, θα ήθελα με αίσθημα ευθύνης να τοποθετηθώ και ως ωφείλω με τη σειρά μου να ενημερώσω τους δημότες.

Παρακολουθώντας την συνέντευξη του Δημάρχου, κ.Π.Φιλίππου στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του Paraktios στις 28/4/2020, άφωνη διαπίστωσα ότι στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί με υπερβάλλοντα ζήλο την αντίθεση του στην εγκατάσταση της Α/Γ, δεν δίστασε να καλέσει επανειλημμένως και χωρίς κανένα ηθικό δισταγμό, σε εμφύλια διαμάχη όσους κατοίκους του Δήμου μας εμφανίζονται διαδικτυακά κυρίως ως υπέρμαχοι της Αιολικής ενέργειας και συνεπώς και της εγκατάστασης των Α/Γ στην εν λόγω θέση.

Έντεχνα χρησιμοποιώντας τις ομόφωνες αποφάσεις δυο Δημοτικών Συμβουλίων στις 23/10/2019 και στις 28/4/2020 αντίστοιχα, ο κ.Δήμαρχος δημιουργεί πολεμικό κλίμα, μιλά ανοιχτά για κινητοποιήσεις και κλιμάκωση αυτών μέχρι εσχάτου και οργανώνει την αντίσταση όχι μόνο ενάντια στις εταιρείες που εμπλέκονται στην τοποθέτηση των Α/Γ, αλλά και σε όσους δημότες ταλανίζονται αναφορικά με την προσχώρηση του Δήμου μας σε μια νέα τάξη τεχνολογικών δεδομένων και εξελίξεων.

Σαφώς και ως δημότης πρωτίστως, Δημοτική Σύμβουλος αλλά και ενεργό μέλος της Παράταξης «Σαρωνικός Αύριο» καταδικάζω ρητά την οποιαδήποτε πρόσκληση «αναμέτρησης πολιτών», ακόμα και αν αυτή προέρχεται από τον Πρώτο Πολίτη του Δήμου μας.

Το «κόστος» μιας τέτοιας «αναμέτρησης» μόνο οδυνηρό και δύσκολά επουλώσιμο θα είναι στις μέρες που διανύουμε. Έχω επανειλημμένως δηλώσει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή εκφράζοντας σύσσωμη την παράταξη μου, ότι πλήθος κόσμου διαφωνεί με την αντίδραση στο συγκεκριμέμο θέμα και ότι οφείλουμε να πράξουμε τα δέοντα ώστε ως αιρετοί να διαφυλάξουμε την τοπική ειρήνη.

Χρέος του Δημοτικού Συμβούλου είναι να εκπροσωπεί την τοπική κοινωνία στα θέματα που προκύπτουν, μελετώντας σχολαστικά τις εισηγήσεις, αξιολογώντας τες και παίρνοντας αποφάσεις προς όφελος όλων.

Σε καμία περίπτωση όμως, η έρευνα του Δημοτικού Συμβούλου δεν δύναται αλλά και δεν πρέπει να αντικαταστήσει την γνώμη της επιστημονικής κοινότητας και την κατάρτιση των ειδικών.

Συνέβαλλα στο να παρθεί μια ομόφωνη απόφαση, σεβόμενη την παράδοση και την μαγεία που εκπέμπει το Πάνειον όρος, σεβόμενη την Πολιτιστική κληρονομιά αλλά και την καθημερινότητα των περίοικων αλλά κυρίως αποσκοπώντας στο να κερδηθεί χρόνος και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από την Διοίκηση.

Τα ερωτήματα όμως που δημιουργούνται είναι τα εξής :

1) Γιατί η Διαπαραταξιακή Επιτροπή έχει συγκληθεί μόνο 2 φορές όλο αυτό το διάστημα με τελευταία συνάντηση στις 11/12/2019 και οι σύμβουλοι δεν έχουμε ενημερωθεί καν για την εξέλιξη του θέματος και των ενεργειών της Διοίκησης;

2) Ο Δήμος ως συμφωνήσαμε προέβει στην ανάθεση ειδικών επιστημόνων για την δημιουργία Μελέτης Επάρκειας Ισχύος ώστε να χρησιμοποιηθεί ως αντεπιχείρημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για το άν «χρειάζεται» ή όχι ενεργειακά το έργο;

3) Ρωτήθηκε γραπτώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για το άν έχει προβεί σε Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση της περιοχής ή υπάρχει μόνο η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η οποία σαφώς και δεν αρκεί για την προστασία του πολύτιμου αυτού πνεύμονα πρασίνου;

4) Όταν το 2018 έγινε η Επικαιροποίηση των Περιβαλλοντικών Όρων στην Περιφέρεια και ο κ. Δήμαρχος ήταν Αντιπεριφερειάρχης, ποιές ήταν οι κινήσεις στις οποίες προέβει ώστε να μας διασφαλίσουν σήμερα μια ομαλή εξέλιξη σ’αυτήν την υπόθεση;

5) Γιατί έγινε από τον κ.Δήμαρχο μια εμφανώς βεβιασμένη και ανακοινωθείσα τελευταία στιγμή στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή, συνάντηση με την αρμόδια εταιρεία μη επιτρέποντας ακόμα και στον Συντονιστή της Επιτροπής Δημοτικό Σύμβουλο κ.Δ.Παπαχρήστου να μας ενημερώσει έγκαιρα; Γιατί δεν καλέστηκε η εταιρεία στο Δημοτικό Συμβούλιο να μας αναλύσει όλα τα δεδομένα και να παραβρεθεί ο κόσμος που ενδιαφέρεται;

Η συνεχιζόμενη απειλή της πανδημίας την οποία βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, έγκλειστοι και οπλισμένοι με ψυχραιμία, σύνεση και κουράγιο, μας δίδαξε ότι μονόδρομος πλέον στην επίλυση των προβλημάτων, είναι η εμπιστοσύνη στους επιστημονικούς φορείς και σε όσους με ειδική κατάρτιση συνεργάζονται, αναλύουν το πρόβλημα και πορεύονται σταθερά προς την λύση του.

Ο κ.Δήμαρχος ως εκλεγμένος αιρετός όλου του Δήμου Σαρωνικού δεν επιτρέπεται να καλεί τον κόσμο σε βίαιες συγκρούσεις και φραστικές διαμάχες, δεν δύναται να μετατρέπει τις γειτονιές μας σε γειτονιές «Φουρτουνάκηδων» και «Βροντάκηδων», αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σεβαστεί όλες τις απόψεις, διαφυλάττοντας το δικαίωμα της έγκυρης και επιστημονικά τεκμηριωμένης ενημέρωσης και ενεργοποιώντας ακόμα και τον μηχανισμό Δημοτικών Δημοψηφισμάτων όπως προβλέπει ο νομοθέτης αν χρειαστεί.

Με σεβασμό,

Ακριβή Καρούμπαλη-Καραμάνη
Δημοτική Σύμβουλος Μείζονος Αντιπολίτευσης
Μέλος Διαπαραταξιακής Επιτροπής Ενεργειών για τις Α/Γ

Σχετικά:

Διαμαρτυρήθηκαν για την εγκατάσταση ανεμογεννήτριας στα Καλύβια

Στα Καλύβια το “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ” καταργήθηκε πρόωρα χάρη στην προτροπή του δημάρχου Σαρωνικού να αποτρέψουν το έργο της εγκατάστασης ανεμογεννήτριας στην θέση Στεφάνα στο…

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ