Αιολική ενέργεια: Η στρατηγική της ΕΕ φέρνει θέσεις εργασίας, επενδύσεις και μια οικονομικά προσιτή ενέργεια

Πρόσφατα Άρθρα

Η ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση σχετικά με τη μελλοντική στρατηγική της για τις υπεράκτιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η οποία θα εγκριθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Η στρατηγική θα στηρίξει την και την ενσωμάτωση των υπεράκτιων πηγών στο ενεργειακό μείγμα της ΕΕ, στηρίζοντας τους κλιματικούς μας στόχους για το 2030 και το 2050. Η στρατηγική θα περιγράφει μια νέα προσέγγιση για την αξιοποίηση του υπεράκτιου δυναμικού ανανεώσιμης ενέργειας της Ευρώπης με βιώσιμο τρόπο και χωρίς αποκλεισμούς και θα συμβάλει στην υπέρβαση των υφιστάμενων εμποδίων.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το energypress.gr, για σημαντικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της δέσμης μέτρων ανάκαμψης NextGenerationEU, καθώς θα συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην τόνωση των επενδύσεων, καθώς εφαρμόζουμε καθαρές νέες τεχνολογίες σε όλη την ΕΕ. Η ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής ενέργειας θα συμβάλει στην παροχή οικονομικά προσιτής ενέργειας στους πολίτες μας και θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα και την ασφάλεια του εφοδιασμού της Ευρώπης.

Η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον, δήλωσε σχετικά: «Για να επιτύχουμε κλιματική ουδετερότητα έως το 2050, πρέπει να εικοσαπλασιάσουμε την υπεράκτια παραγωγή ενέργειας στην ΕΕ. Για τον σκοπό αυτό πρέπει να καταστεί ευκολότερη η δημιουργία μεγάλης κλίμακας υπεράκτιων αιολικών πάρκων με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο. Πρέπει επίσης να αξιοποιήσουμε το δυναμικό άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η υπεράκτια ηλιακή ενέργεια, καθώς και τις νέες ευκαιρίες που προσφέρουν η παλιρροϊκή και η ωκεάνια ενέργεια».

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ, καθώς και στην ειδική ιστοσελίδα «Πείτε την άποψή σας».

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ