Σούνιο: Οι μετανάστες βάζουν φωτιά σαν μέσο αντίδρασης ζητώντας την απομάκρυνση τους από Hotspot (της Δάφνης Βαλέντε)

Κάτοικος Σουνίου η διεθνής, σύγχρονη και μοναδική εκπρόσωπος των μοτίβων της αρχαιο-ελληνικής μόδας  Δάφνη Βαλέντε, επισημαίνει την κατάσταση που βιώνει στην περιοχή της ζητώντας την αναδημοσίευση του κειμένου της ώστε να επιληφθούν οι αρμόδιοι προκειμένου να μην επαναληφθεί  η στο Μάτι: 

Πριν από δύο εβδομάδες, ανάρτησα αυτή τη φωτό μιας πυρκαγιάς σε Hotspot κοντά στο σπίτι μας στο Σούνιο. Η φωτιά ευτυχώς τέθηκε υπό έλεγχο άμεσα και όλοι είπαμε πόσο τυχεροί φανήκαμε που δεν φυσούσε γιατί θα είχαμε κινδυνεύσει να καούμε. Η φωτιά αυτή είχε ξεκινήσει από ένα ξύλινο σπίτι γεμάτο στρώματα μέσα στον καταυλισμό και πιστέψαμε ότι ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Σήμερα όμως μάθαμε με φρίκη ότι χθες το βράδυ αυτή η φωτιά μπήκε στο ίδιο ακριβώς σημείο από τους μετανάστες, σαν μέσο αντίδρασης ζητώντας την τους από το συγκεκριμένο Hotspot! 

Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεστε την επικινδυνότητα της κατάστασης! Είναι σαν κάποιος να παίζει με σπίρτα μέσα σε μπαρουταποθήκη! Αν την επόμενη φορά που θα βάλουν φωτιά για αντίδραση, δεν φτάσει έγκαιρα η πυροσβεστική, θα καούν οι ίδιοι και τα τους, θα καούμε εμείς και τα σπίτια μας και το πλέον σημαντικό είναι ότι θα καεί ο εθνικός δρυμός του Σουνίου! Όσοι αγαπάτε τα της πατρίδας μας και αντιλαμβάνεστε την αγωνία όλων των κατοίκων, σας παρακαλώ να αναδημοσιεύσετε αυτό το κείμενο. Πρέπει να το διαβάσουν όσο πιο πολλά μάτια γίνεται μήπως και φτάσει στους κυβερνητικούς παράγοντες, που απ’ ό,τι φαίνεται βρίσκονται σε διακοπές, γιατί δεν έχουμε δει αντιδράσεις στα e-mail που στείλαμε. 

Πρέπει άμεσα αυτοί που χρησιμοποιούν τη φωτιά σαν τρόπο αντίδρασης, να απομακρυνθούν από το δάσος, πριν ξαναζήσουμε μια νέα σαν το Μάτι. 

Σας παρακαλώ πολύ είναι στο χέρι σας να μας βοηθήσετε!

58fbd8eea8a0a9c83a231534e6edc699 M* Η Δάφνη Βαλέντε είναι σχεδιάστρια μόδας διεθνούς κύρους, πρώην των Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας