Προληπτικά μέτρα λαμβάνει ο Δήμος Σαρωνικού, για την αντιμετώπιση της ρύπανσης των ακτών του από την πετρελαιοκηλίδα.

Πρόσφατα Άρθρα

O3A4174

Προληπτικά λαμβάνει ο Δήμος Σαρωνικού, για την αντιμετώπιση της ρύπανσης των ακτών του από την πετρελαιοκηλίδα.

Γ. Σωφρόνης: «Τεράστιες των αρμοδίων κρατικών αρχών για τις διαστάσεις της περιβαλλοντικής καταστροφής.»

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Δήμου για την προστασία των ακτών της περιοχής από τη θαλάσσια ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη» στη Σαλαμίνα. Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην προμήθεια αντιρρυπαντικού ρολού θαλάσσης μήκους 1 χλμ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί εφόσον απαιτηθεί για να αποτραπεί ενδεχόμενη μετακίνηση της πετρελαιοκηλίδας στις παραλίες του Δήμου.

 

Ο Σαρωνικού, κ. , δήλωσε σχετικά:

 

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια περιβαλλοντική καταστροφή, που δυστυχώς λαμβάνει εφιαλτικές  διαστάσεις, εξαιτίας της ολιγωρίας των αρμοδίων κρατικών αρχών. Ως Δημοτική Αρχή κάνουμε ήδη ό,τι είναι δυνατόν, για να προλάβουμε τις επιπτώσεις και να προστατέψουμε το πολυτιμότερο κεφάλαιο του τόπου μας, τις ακτές και τη θάλασσά μας.

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τις τεράστιες όσων απέτυχαν να κάνουν τη δουλειά τους, ώστε να διαχειριστούν και να ελέγξουν έγκαιρα την κατάσταση.

Ζητούμε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που είναι αρμόδιο για την προστασία και την απορρύπανση των ακτών, να προχωρήσει άμεσα στη λήψη των κατάλληλων μέτρων για τον περιορισμό της ρύπανσης και για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Και βεβαίως, θεωρούμε καθήκον της Πολιτείας να διεξάγει τάχιστα τους απαραίτητους ελέγχους, ώστε να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.»

 

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ