Ο Δήμος Λαυρεωτικής αναλαμβάνει δράση για την κλιματική αλλαγή

Πρόσφατα Άρθρα

Ο Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Αδάμης, παραβρέθηκαν σήμερα σε ημερίδα ενημέρωσης που διοργάνωσε το Γραφείο του Συμφώνου των Δημάρχων, με στόχο τη και την υλοποίηση ολοκληρωμένων σχεδίων που αφορούν το και την αειφόρο ενέργεια.

Στην έναρξη της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κο Eero Ailio και από τις οργανώσεις που παρείχαν την αιγίδα τους για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης (ΕΜΠ, ΠΕΔΑ, ΤΕΕ). Η πρώτη ενότητα ήταν αφιερωμένη στον ολοκληρωμένο μακροπρόθεσμο ενεργειακό σχεδιασμό και στις προκλήσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι δήμοι σε σχέση με την κλιματική αλλαγή. Στην δεύτερη ενότητα συζητήθηκαν οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και τα καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία και εφαρμογές για δήμους.

Επιπλέον, ο Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς συμμετείχε στην Τελετή Υπογραφής του Συμφώνου του Δημάρχου αναλαμβάνοντας δέσμευση για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και ανανεώνοντας το ενδιαφέρον του για τους στόχους του 2030. Ο Δήμος Λαυρεωτικής, άλλωστε, ήταν από τους πρώτους δήμους που είχαν προσχωρήσει στο “Σύμφωνο των Δημάρχων” (Covenant of Mayors) τον Φεβρουάριο του 2015, μπαίνοντας στη οικογένεια των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων τη Ευρώπης που έχουν ως στόχο να μετριασθεί η κλιματική αλλαγή μέσω υλοποίησης τοπικών πολιτικών βιώσιμης ενέργειας.

C TRACK 50 ΔΗΜΑΡΧΟΣ1

C TRACK 50 ΔΗΜΑΡΧΟΣ2

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

 

 

 

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ