Μέσα στον εμβληματικό φάρο του Λαυρίου -Φωτίζει ακατάπαυστα από 1892 [εικόνες]

Τη δυνατότητα να επισκεφθούν 27 φάρους στην ελληνική επικράτεια είχαν οι χθες με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας φάρων.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα σπουδαία ανά την αρχιτεκτονήματα, ενώ θα ενημερωθούν για τη σημασία των φάρων και των υπόλοιπων ναυτιλιακών βοηθημάτων στη ναυσιπλοΐα καθώς και για την προσφορά των φαροφυλάκων.

Ενας από τους φάρους που ήταν ανοιχτά για να τους επισκεφτεί το κοινό ήταν ο φάρος Βρυσάκι στο Λαύριο.

Ο φάρος πρωτολειτούργησε το 1892 με πηγή ενέργειας το πετρέλαιο, με χαρακτηριστικό σκαρδαμύσσων λευκό με έναν τομέα πράσινο και φωτοβολία 14 ναυτικά μίλια για το λευκό και 8 ν.μ. για το πράσινο.

Κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου ο φάρος παρέμεινε σβηστός.

Το 1943, στα πλαίσια ανασυγκρότησης του Φαρικού Δικτύου , επαναλειτούργησε με πηγή ενέργειας το πετρέλαιο. Το 1983 ο φάρος ηλεκτροδοτήθηκε, αντικαταστάθηκαν τα φωτιστικά μηχανήματα και λειτούργησε με πηγή ενέργειας το ηλεκτρικό ρεύμα.

4528232 iefimerida 1Ο φάρος του Λαυρίου πρωτολειτούργησε το 1892 με πηγή ενέργειας το πετρέλαιο

4528220 iefimeridaΗ θέα μέσα από το φάρο

4528219 iefimerida

4528232 iefimerida

Εμπειρία η μέσα στον φάρο

Πηγή: iefimerida.gr

 

Σχετικά

vrisaki1

Παγκόσμια ημέρα φάρων – Ανοικτοί 27 φάροι για το κοινό την Κυριακή. Ένας στο…

Τη δυνατότητα να επισκεφθούν 27 φάρους στην ελληνική επικράτεια θα έχουν οι την Κυριακή 19 Αυγούστου, με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας φάρων. Παράλληλα θα ενημερωθούν για τη σημασία των φάρων και…