Θαλάσσια χελώνα επιτέθηκε και δάγκωσε κολυμβητές στο Πόρτο Ράφτη

Αναστάτωση προκάλεσε σε λουόμενους στο μια χελώνα καρέτα – καρέτα με την «επιθετική» της συμπεριφορά.

 

Όπως αναφέρουν λουόμενοι, η χελώνα δάγκωσε μερικούς από αυτούς, ενώ αυτοί κολυμπούσαν στην παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα που με αποτέλεσμα να διακομιστούν στο κέντρο υγείας της περιοχής. Σύμφωνα μαρτυρίες, η χελώνα ξεπερνάει σε μήκος τα 70 εκατοστά.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες χελώνες καρέτα καρέτα τρέφονται με αργοκίνητα ή ακίνητα όπως οστρακοειδή, τσούχτρες, μαλάκια, αχινούς, καβούρια, σφουγγάρια και με θαλάσσια φυτά ή φύκια. Έχει βρεθεί ότι διαθέτουν καλά ανεπτυγμένη την αίσθηση της όσφρησης που μπορεί να τις βοηθήσει να εντοπίσουν τροφή.

Σύμφωνα με το irafina.gr η χελώνα κάνει συχνά την εμφάνισή της τα τελευταία χρόνια στην συγκεκριμένη παραλία αλλά είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται. Οι λόγοι που μπορεί να έκαναν επιθετική την χελώνα είναι ότι ίσως ψάχνει τροφή γιατί την ταϊζαν οι λουόμενοι καθώς και ο αυξημένος των κολυμβητών αυτή την εποχή.

Για τον λόγο αυτό ο σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ προέβη σε ανακοίνωση η οποία περιλάμβανε συστάσεις αναφορικά με τα περιστατικά επιθέσεων θαλάσσιων χελωνών στις θαλάσσιες περιοχές και Παλαιά Φώκαια, Αττικής.

 

Διαβάστε σχετικά:

Συστάσεις ΑΡΧΕΛΩΝ αναφορικά με περιστατικά επιθέσεων θαλάσσιων χελωνών στις θαλάσσιες περιοχές Πόρτο Ράφτη και…

Τις τελευταίες ημέρες ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ έχει γίνει αποδέκτης αρκετών  αναφορών (μέσω τηλεφώνου και μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) από πολίτες, για τις οποίες (αν και δεν συνοδεύονται  δυστυχώς από σχετική τεκμηρίωση, όπως φωτογραφίες, επίσημες ιατρικές…