ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Αττική Οδός: Σχέδια για επέκτασή της μέχρι το Λαύριο

Facebook
Twitter

Τα σχέδια επέκτασης της Αττικής Οδού, τα οποία ήταν παγωμένα από το 2009 λόγω της κρίσης, σκοπεύει να ενεργοποιήσει ξανά το υπουργείο Υποδομών.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός κ. Σπίρτζης η Αττική Οδός θα επεκταθεί από το Μαρκόπουλο (που τελειώνει σήμερα) μέχρι το Λαύριο, ενώ υπάρχει δυνατότητα και να συνδεθεί μέσω σήραγγας με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Ανάλογες σκέψεις για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν από το 2001, όταν και επιχειρήθηκε να δημοπρατηθεί το έργο μέσω παραχώρησης.

Επτά χρόνια αργότερα, η μακέτα των επεκτάσεων περιλάμβανε την υπογειοποίηση σε Αργυρούπολη και Καισαριανή ενός τμήματος των νέων αυτοκινητοδρόμων, ενώ το 2009 ο τότε αρμόδιος υπουργός κ. Σουφλιάς προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού.

Με βάση τα σχέδια που είχαν εκπονηθεί, στις αρχές του 2015 θα είχαν ολοκληρωθεί επεκτάσεις μήκους 70 χιλιομέτρων, οι οποίες θα κόστιζαν 1,8 δις ευρώ. Όμως η ενσκήψασα κρίση, πάγωσε το πρόγραμμα αυτό.

Έχοντας την πεποίθηση πως δεν θα συμβεί ξανά το ίδιο, ο κ. Σπίρτζης μίλησε για τη σύνδεση της λεωφόρου Κύμης με την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, την οδική σύνδεση της διασταύρωσης Ραφήνας με το λιμάνι της πόλης και σε συνδυασμό με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, αλλά και την επέκταση της Αττικής Οδού που σας προαναφέραμε.

Καλοδεχούμενα λοιπόν όλα αυτά, αρκεί αυτή τη φορά να μπορέσουν να προχωρήσουν.

Πηγή ενημέρωσης: 4troxoi.gr

Μοιραστείτε το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Διαβάστε επίσης...

san-zontanos-anthropos!-oi-g-chairetismoi-tis-panagias-kai-to-prosopo-tou-taksiarchi-stin-keratea

Σαν ζωντανός άνθρωπος! Οι Γ Χαιρετισμοί της Παναγίας και το πρόσωπο του Ταξιάρχη στην Κερατέα

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ: Ευαγγέλιο και Απόστολος της Παρασκευής 17 Μαρτίου 2023. Γ Χαιρετισμοί της Θεοτόκου. Γιορτή σήμερα: Όσιος Αλέξιος. Κατά Λουκά – Ευαγγέλιο Όρθρου, Θ'(9) 12-18.

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή πίτας της Ομοσπονδίας Παραλιακών Εξωραϊστικών Συλλόγων Δήμου Λαυρεωτικής

Την Κυριακή 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή πίτας της Ομοσπονδίας Παραλιακών Εξωραϊστικών Συλλόγων Δήμου Λαυρεωτικής στην αίθουσα του ιερού ναού Προφήτη Ηλία. Στην εκδήλωση