46921935
Τα σχέδια επέκτασης της Αττικής Οδού, τα οποία ήταν παγωμένα από το 2009 λόγω της κρίσης, σκοπεύει να ενεργοποιήσει ξανά το υπουργείο Υποδομών.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Σπίρτζης η θα επεκταθεί από το Μαρκόπουλο (που τελειώνει σήμερα) μέχρι το Λαύριο, ενώ υπάρχει δυνατότητα και να συνδεθεί μέσω σήραγγας με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Ανάλογες σκέψεις για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν από το 2001, όταν και επιχειρήθηκε να δημοπρατηθεί το έργο μέσω παραχώρησης.

Επτά χρόνια αργότερα, η μακέτα των επεκτάσεων περιλάμβανε την υπογειοποίηση σε και Καισαριανή ενός τμήματος των νέων αυτοκινητοδρόμων, ενώ το 2009 ο τότε αρμόδιος κ. Σουφλιάς προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού.

Με βάση τα σχέδια που είχαν εκπονηθεί, στις αρχές του 2015 θα είχαν ολοκληρωθεί επεκτάσεις μήκους 70 χιλιομέτρων, οι οποίες θα κόστιζαν 1,8 δις ευρώ. Όμως η ενσκήψασα κρίση, πάγωσε το πρόγραμμα αυτό.

Έχοντας την πεποίθηση πως δεν θα συμβεί ξανά το ίδιο, ο κ. Σπίρτζης μίλησε για τη σύνδεση της λεωφόρου Κύμης με την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, την οδική σύνδεση της διασταύρωσης Ραφήνας με το λιμάνι της πόλης και σε συνδυασμό με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, αλλά και την της Αττικής Οδού που σας προαναφέραμε.

Καλοδεχούμενα λοιπόν όλα αυτά, αρκεί αυτή τη φορά να μπορέσουν να προχωρήσουν.

Πηγή ενημέρωσης: 4troxoi.gr