Επανατοποθετήθηκε στο Κορωπί κεραία κινητής τηλεφωνίας που είχε αποξηλωθεί το 2015. Διαμαρτυρία κατοίκων

Πρόσφατα Άρθρα

Επανατοποθετήθηκε η κεραία κινητής τηλεφωνίας στο κτήριο δίπλα στο Δημαρχείο Κορωπίου, με τους κατοίκους της περιοχής να ξεκινούν και πάλι έναν αγώνα διαμαρτυρίας για την αποξήλωσή της.

Μάλιστα, καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στις 19:30, με αφορμή την τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η εν λόγω κεραία αποξηλώθηκε το 2015 μετά από συντονισμένες και χρονοβόρες προσπάθειες των κατοίκων της περιοχής. Όμως το 2017 επανατοποθετήθηκε στο ίδιο ακριβώς σημείο, στην ταράτσα του κτιρίου επί της λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 39.

Η κεραία βρίσκεται:

60 μέτρα από το δημαρχείο Κορωπίου…

70 μέτρα από παιδική χαρά – πάρκο

200 μέτρα από το 3ο δημοτικό σχολείο Κορωπίου

200 μέτρα από το 5ο δημοτικό σχολείο Κορωπίου

75 μέτρα από κέντρο προσχολικής αγωγής – νηπιαγωγείο

50 μέτρα από σχολή χορού

Αρμόδιος φορέας όσον αφορά την τήρηση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι η ΕΕΑΕ, η οποία και διενεργεί επιτόπιους ελέγχους και κάνει μετρήσεις που αφορούν τις εκπομπές των κατασκευών κεραιών κινητής τηλεφωνίας. 

Τα θεσπισμένα από την νομοθεσία όρια στην Ελλάδα είναι χαμηλότερα κατά 30% από τα οριζόμενα στην αντίστοιχη κοινοτική οδηγία ενώ σε περίπτωση εγκατάστασης κατασκευής κεραίας σε απόσταση μέχρι 300 μέτρων από την περίμετρο κτιριακών εγκαταστάσεων βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γηροκομείων και νοσοκομείων, τα όρια έκθεσης του κοινού στην Ελλάδα είναι κατά 40% χαμηλότερα από αυτά στην αντίστοιχη οδηγία της ΕΕ.

mesogianews.gr

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα