14.1 C
Keratea
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ “ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ” 3ο ΕΤΗΣΙΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Αξίζει να διαβάσετε

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ
ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
“ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ”
3ο ΕΤΗΣΙΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΑΥΤΟΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Γ ΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ – ΓΟΝΕΙΣ – ΠΑΙΔΙΑ (Β’, Γ’, Δ’, Ε’, Στ’) Δημοτικού & ΕΦΗΒΟΥΣ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας σε συνεργασία με το Πολιτιστικό – Εναλλακτικό Σωματείο “ΘΕΑΣΙΣ” προτίθεται για τρίτη χρονια να ξεκινήσει βιωματικό σεμινάριο ετήσιας διάρκειας στην αίθουσα εκδηλώσεων-θεατράκι του 2ου Δημοτικού, με στόχο την αυτογνωσία, την αυτοανάπτυξη και την αυτοενίσχυση των παιδιών. Όλο το σεμινάριο θα διεξάγεται μέσω της μεθόδου του θεατρικού παιχνιδιού, μιας καινοτόμου και εναλλακτικής μεθόδου εκπαίδευσης, διαπαιδαγώγησης, εμψύχωσης, αυτοθεραπείας και παιχνιδιού.

Βασικός εμψυχωτής και υπεύθυνος σύμβουλος του σεμιναρίου θα είναι ο κος Πετεβής Μιχάλης , (Πιστοποιημένος Σύμβουλος Καριέρας – Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Καθηγητής Μουσικής και Εμψυχωτής Θεατρικού Παιχνιδιού) πλαισιωμένος από την παιδαγωγική ομάδα του Σωματείου “ΘΕΑΣΙΣ” η οποία απαρτίζεται από Εμψυχωτές που οι βασικές ή μεταπτυχιακές σπουδές και εξειδικεύσεις τους προέρχονται από το χώρο των Κοινωνικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών όπως της Συμβουλευτικής, Ψυχολογίας, Κοινωνικής Εργασίας, Παιδαγωγικής, Νοσηλευτικής, Θεολογίας κλπ.

Με τον όρο “Θεατρικό Παιχνίδι” εννοούμε όλα εκείνα τα είδη παιχνιδιού όπως (συμβολικό παιχνίδι, παιχνίδι ρόλων, παιχνίδι με αντικείμενα, παιχνίδι φαντασίας και δημιουργικότητας) καθώς επίσης και όλα τα είδη τεχνών (μουσική, εικαστικά, χορός, θέατρο) που βοηθούν και ενισχύουν τις καλλιτεχνικές και όχι μόνο ικανότητες του παιδιού.

Μέσα από το Θεατρικό Παιχνίδι οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να επικοινωνούν με τον εαυτό τους, τα συναισθήματα τους και τους γύρω τους. Μέσα από συμβολισμούς και αναπαραστάσεις που προκύπτουν από το παιχνίδι ρόλων το άτομο εκφράζεται αυθόρμητα και ελεύθερα, φανερώνει τι το απασχολεί, αμβλύνει τις ανασφάλειες, τους φόβους και τις αναστολές του, αναπτύσσει δικούς του μηχανισμούς στην εξεύρεση λύσεων, προσδιορίζει θέσεις και διαμορφώνει στάσεις, μαθαίνει να επικοινωνεί με το περιβάλλον και να διεκδικεί τα δίκια του, αποκτά αυτοεκτίμηση και θάρρος για να τολμά και να εξελίσσεται.

Επίσης το παιδί αναπτύσσει κριτική ικανότητα, κοινωνικές δεξιότητες, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και συνάπτει υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις, μαθαίνει να αντιμετωπίζει τις όποιες συγκρούσεις, τις απώλειες και τον θυμό, προσεγγίζει τους στόχους που θέτει με μεγαλύτερη εφευρετικότητα και ενδιαφέρον, αντιδρά σε ερεθίσματα πολύ πιο γρήγορα, αποκτά ενδιαφέροντα και χρήσιμες εμπειρίες, συμπάσχει, συγκινείται και αποκτά μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, αναπτύσσει αφαιρετική σκέψη και πολλαπλά είδη νοημοσύνης και τελικά οδηγείται στη γνώση όχι μόνο μέσω της νόησης αλλά και μέσω της αίσθησης.

Σκοπός της μεθόδου του Θεατρικού Παιχνιδιού δεν είναι απλά το παιδί να κάνει Θέατρο αλλά μέσα από τη θεατρική πράξη και την διερευνητική δραματοποίηση καταστάσεων να βιώνει ομαλά, δημιουργικά και με θετική σκέψη αυτό το υπέροχο και μοναδικό γεγονός που λέγεται ΖΩΗ.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα για τα παιδιά του Δημοτικού (13.30- 16.00 κάθε Παρασκευή) & ανά 15θνήμερο για τους Εφήβους (17.00- 21.00 Σάββατο). Ο κύκλος αρχίζει τον Οκτώβριο 2017 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2018. Το κόστος για τον κάθε παιδί θα είναι συμβολικό καλύπτοντας αποκλειστικά και μόνο τα έξοδα του σεμιναρίου.

ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 6972.032.516

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΜΕΧΡΙ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Πρόσφατα Νέα

Επιστήμονες αποκάλυψαν την κολοσσιαία ποσότητα CO2 που εκπέμφθηκε το 2023 –

Πηγή: Επιστήμονες αποκάλυψαν την κολοσσιαία ποσότητα CO2 που εκπέμφθηκε το 2023 -

Άγιος Νικόλαος: Ποιος ήταν ο προστάτης των ναυτικών που γιορτάζει σήμερα (6/12) η Εκκλησία μας…

Είναι μάλιστα μια από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες της Αττικής λόγω του σχήματός της. Για να βρεθείς εκεί θα...

Σχετικά άρθρα