Το πρόβλημα με το 7ο νηπιαγωγείο Κορωπίου

Πρόσφατα Άρθρα

Το πρόβλημα με τη μη λειτουργία του 7ου νηπιαγωγείου Κορωπίου έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στους γονείς των μικρών παιδιών και οδηγεί σε αδιέξοδα τους γονείς που εργάζονται. Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες, το θα λυθεί άμεσα και το Νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει κανονικά, εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και πρώην πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Παναγιώτη Πολίτη, από αρχές καλοκαιριού είχαν πραγματοποιηθεί όλες οι αναγκαίες και από την πλευρά του Δήμου, όμως η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής για να δώσει την τελική έγκριση λειτουργίας του νηπιαγωγείου θα έπρεπε πρώτα να οριστούν οι τρείς εκπαιδευτικοί, οι οποίοι όμως ορίστηκαν την περασμένη Πέμπτη. Έτσι σήμερα πραγματοποιήθηκε και η τελική αυτοψία από την ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) και δόθηκε το ΟΚ.

Όμως λόγω αυτής της καθυστέρησης δεν υπήρχε στις αίθουσες ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός, που είναι αρμοδιότητα της ΚΤΥΠ. Από τη μεριά του ο Δήμος δεν μπορει να δικαιολογήσει έξοδα για τον εξοπλισμό, αλλά μετά από προσπάθειες βρέθηκαν κάποια έπιπλα τα οποία παραχωρήθηκαν δανεικά.

Το ανέδειξε η αντιπολιτευτική δημοτική της Λαϊκής Συσπείρωσης, και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Κάποιοι πανηγυρίζουν ότι όλα βαίνουν καλώς στην και ότι βρισκόμαστε στην νέα φάση, στην φάση της κανονικότητας. Πανηγυρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, το υπουργείο Παιδείας. Στους πανηγυρίζοντες είναι και η Δημοτική αρχή του Κορωπίου.

Η ίδια η ζωή όμως τους διαψεύδει. Η ίδια η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί εδώ και αρκετά χρόνια δεν αφήνει περιθώρια για πανηγύρια. Τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής τα ζούμε σήμερα, τα αποτελέσματα αυτά διαμορφώνουν καταστάσεις δύσκολες για την λαϊκή οικογένεια που στέλνει το παιδί της στις δημόσιες δομές της εκπαίδευσης.

Τρανό παράδειγμα στο Δήμο μας είναι η λειτουργία του 7ου Νηπιαγωγείου. Το συγκεκριμένο φέτος θα ήταν η πρώτη χρονιά λειτουργίας του. Το σχολείο αυτό δεν έχει ανοίξει ακόμα, δεν έχει καθόλου υλικοτεχνική υποδομή ενώ η διαμόρφωση του χώρου και οι απαραίτητες οικοδομικές εργασίες ώστε να το καταστήσουν λειτουργικό ως σχολείο δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

Απαιτούμε τώρα, αναλαμβάνοντας ο καθένας τις του, η Δημοτική αρχή, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση,

Να πάρουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, για την λειτουργία του 7ου νηπιαγωγείου

Την άμεση και ορθή επίπλωση του νηπιαγωγείου, συνολικά της υλικοτεχνικής υποδομής χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών

Να δωθεί από την σχολική του Δήμου όλο το απαραίτητο υλικό ( γραφική ύλη κτλ) για την λειτουργία του

Άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ώστε να συζητηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νηπιαγωγεία της περιοχής».

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ