Ο Δήμος Σαρωνικού συγχαίρει θερμά την ομάδα μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, η οποία διακρίθηκε και βραβεύθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής First Lego League 2018, ανάμεσα σε 160 ομάδες από όλη την .

Η αγωνιστική ομάδα NGK – Next Generation Kids συμμετείχε στους τελικούς της διοργάνωσης, που διεξήχθησαν στη και κατέκτησε την 3η θέση στη γενική κατάταξη, ενώ απέσπασε το 1ο Βραβείο Robot Design στον τομέα «Προγραμματισμός». Κατετάγη, επίσης, 2η στο All Star Robot Game και 5η στο Robot Game. Μέσα από τη γενική της κατάταξη, η ομάδα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το Estonian Open International, που θα διεξαχθεί τον προσεχή Ιούνιο.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. , σε μήνυμά του ανέφερε: «Θερμά συγχαρητήρια στα και στους εκπαιδευτικούς, για τη σπουδαία διάκριση που κατέκτησαν ανάμεσα σε σχολεία όλης της χώρας. Εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο τους και κέρδισαν την ευκαιρία να αναμετρηθούν με τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Η επιτυχία αυτή μας κάνει να νοιώθουμε για μια ακόμη φορά υπερήφανοι για το εκπαιδευτικό έργο που αναπτύσσεται στα σχολεία του Δήμου μας, σε μια εποχή όπου ο τομέας της εκπαίδευσης αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα. Ως Δημοτική Αρχή, συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες, όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες μάθησης.»

Διαβάστε επίσης: