10.5 C
Keratea
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

Δεν υπήρξε κανένα λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της εκδρομής δηλώνουν η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου και καταδικάζουν και καταγγέλλουν την συμπεριφορά του Δημάρχου Μαρκοπούλου, Σωτήρη Μεθενίτη

Αξίζει να διαβάσετε

Μετά τα όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί σχετικά με την υγεία μαθήτριας του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών, κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδρομής και το πώς το γεγονός αντιμετωπίστηκε από πλευράς των εκπαιδευτικών, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, ανακοίνωσαν τα εξής:

«Α. Δεν υπήρξε κανένα λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της εκδρομής, ώστε να κινδυνεύσει η υγεία κανενός μαθητή και καμιάς μαθήτριας.

Β. Οι 5 συνοδοί εκπαιδευτικοί αντιμετώπισαν το περιστατικό το οποίο συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας επιστροφής, με μοναδικό κριτήριο την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών.

Γ. Άμα τη επιστροφή, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με το νόμο και με απόλυτη παιδαγωγική ευαισθησία προς τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Δ. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου δεν αποσιώπησαν ούτε συγκάλυψαν σε καμιά περίπτωση το γεγονός, αντιθέτως, τόλμησαν να το αντιμετωπίσουν με την απαιτούμενη σοβαρότητα, ως όφειλαν. Ήρθαν άμεσα σε επαφή με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, τις οικογένειες των μαθητών και με τις συμβουλευτικές δομές της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ουσιαστικής φροντίδας και μέριμνας προς τους μαθητές από δω και πέρα.

Ε. Η ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος ελήφθη με γνώμονα την προστασία των μαθητών και το σεβασμό προς τη σχολική κοινότητα, όπως συμβαίνει σε όλα τα σχολεία τα οποία αντιμετωπίζουν παρόμοια περιστατικά.

ΣΤ. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων καταδικάζουν απερίφραστα οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα από πρόσωπα τα οποία μιλούν χωρίς καμιά αρμοδιότητα και σωστή πληροφόρηση και κρίνουν εκπαιδευτικά και ενδοσχολικά θέματα. Τέτοιες δηλώσεις όχι μόνο δε βοηθούν, αλλά στιγματίζουν τους μαθητές».

Επίσης, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, κατηγορώντας τον Δήμαρχο Σωτήρη Μεθενίτη πως για το συγκεκριμένο θέμα δεν ενήργησε με λεπτούς χειρισμούς αλλά με πολιτικάντικους εντυπωσιασμούς :

«Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου, καταδικάζει και καταγγέλλει την συμπεριφορά του Δημάρχου Μαρκοπούλου, Σωτήρη Μεθενίτη, ο οποίος από χθες το βράδυ βάλλεται κατά του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου, εκπαιδευτικών, γονέων και τελικά μαθητών και μαθητριών, στις πλάτες των οποίων παίζει επικίνδυνα παιχνίδια!

Τις τελευταίες δύο μέρες, ο κος Μεθενίτης, έχει επιδοθεί σε τουρνέ στα κανάλια της ιδιωτικής τηλεόρασης και στο αγαπημένο του Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης (FACEBOOK) κραυγάζοντας για τους λάθος χειρισμούς της Διεύθυνσης του σχολείου μας και άλλων φορέων, σε ότι αφορά στο περιστατικό κατοχής ναρκωτικών ουσιών από συγκεκριμένους μαθητές και μαθήτριες κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τριήμερης εκδρομής.

Το αν οι χειρισμοί της Διεύθυνσης του σχολείου μας ήταν σωστοί ή λάθος, σίγουρα δεν είναι ικανός ένας Δήμαρχος με πλήρη άγνοια του συμβάντος και των όσων ακολούθησαν να το κρίνει.

Ο κος Μεθενίτης, δεν στιγματίζει απλά με τον χειρότερο τρόπο και άδικα ένα ολόκληρο σχολείο στο Πανελλήνιο, αλλά κυρίως δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις οικογένειες του Δήμου μας και ανάμεσα στους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της περιοχής μας, δίνοντας τεράστια έκταση σε ένα περιστατικό, το οποίο χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς και όχι πολιτικάντικους εντυπωσιασμούς.

Καλούμε κάθε Δημότη, κάθε Γονέα και κάθε Φορέα του Δήμου μας να καταδικάσει τη συμπεριφορά του Δημάρχου, Σωτήρη Μεθενίτη.

Στηρίζουμε το σχολείο μας, τη διεύθυνση και τους καθηγητές του, και δεν θα το αφήσουμε να γίνει βορά στις ορέξεις κανενός.

Η σχολική κοινότητα, οι μαθητές και οι γονείς θα προστατευτούν!»

 

Σχετικά:

14χρονη μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου λιποθύμησε από χρήση ναρκωτικών σε σχολική εκδρομή – Τι…

Σοκάρει η είδηση για μία 14χρονη μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου που έχασε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, όταν σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου συμμαθητής της της έδωσε ναρκωτικά μέσα στο πούλμαν που…

Πρόσφατα Νέα

Σχετικά άρθρα