«Το κόκκινο ποτάμι»: Τα τελευταία γυρίσματα στο Λαύριο. Ο Μανουσάκης για το τέλος και την τύχη του Μίλτου και της Ιφιγένειας

Πρόσφατα Άρθρα

Δύο επεισόδια έμειναν, την Κυριακή και τη Δευτέρα, για να ολοκληρωθεί η σειρά «Το κόκκινο ποτάμι», που κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού μεταφέροντας στη μικρή οθόνη το ομώνυμο βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη που έχει στον πυρήνα του τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Τα τελευταία γυρίσματα έγιναν στην περιοχή του Λαυρίου, μέσα στην ΠΥΡΚΑΛ.

Μιλώντας στο TV Έθνος, ο Μανούσος Μανουσάκης απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για το πώς θα ολοκληρωθεί η σειρά. «Το τέλος πάντα είναι απροσδόκητο, όπως και τα μελλούμενα της ζωής είναι απροσδόκητα. Δεν ξέρω τι προσδοκά ο καθένας για το τέλος, αλλά πάντα το τέλος είναι διαφορετικό από αυτό το οποίο νομίζουμε», δήλωσε αινιγματικά.

Ούτε για την τύχη του Μίλτου και της Ιφιγένειας θέλησε να πει περισσότερα, σημειώνοντας μόνο ότι θα βρεθούν έπειτα απ’ όλη αυτή την περιπέτεια.


(Φωτ.: OPEN)

Πάντως, στο βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη ο ζευγάρι δεν καταλήγει μαζί. Πριν από το τέλος του πολέμου ο Μίλτος συλλαμβάνεται και σκοτώνεται με βάναυσο τρόπο από τους Τούρκους. Το πτώμα του ρίχνεται στο ποτάμι και το αίμα του το βάφει κόκκινο – από αυτή τη σκηνή προέκυψε και ο τίτλος του έργου.

Από την άλλη, η Ιφιγένεια επιστρέφει στο Παρίσι, εκεί που είχε πάει για να σπουδάσει. Η είδηση του χαμού του Μίλτου τη συνταράσσει και η καρδιά της την προδίδει.

Ήταν μια ακριβή παραγωγή
Ο σκηνοθέτης της σειράς απάντησε και στο αν το «Κόκκινο ποτάμι» ήταν μια ακριβή παραγωγή για τα ελληνικά δεδομένα. «Ήταν πάρα πολύ ακριβή παραγωγή, γιατί μέσα σε αυτήν την παραγωγή την αξία την έδωσε η ψυχή των συμμετεχόντων και η ψυχή δεν είναι ένα μέτρο που μετριέται στο χρηματιστήριο», είπε.

Αυτό που του μένει, όπως δήλωσε, είναι η σκληρή δουλειά με τα καθημερινά γυρίσματα για 14 μήνες, και η δημιουργία μιας τεράστιας παρέας που αποτελείται από τους 3.000 κομπάρσους, τους 180 ηθοποιούς, τα 45 μέλη του συνεργείου και τους εκατοντάδες χιλιάδες των θεατών.

Επόμενο τηλεοπτικό βήμα για τον σκηνοθέτη των επιτυχιών είναι μια σειρά για το 1821. «Για το μεγαλείο του Αγώνα και για τη μικρότητα της πολιτικής. Θα ξεκινάει από τον απαγχονισμό του Γρηγορίου Ε’ και θα τελειώνει στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου. Περνάει όλη αυτή η κοινωνική, πολιτική και ηρωική περίοδος μέσα από τα μάτια δύο ερωτευμένων νέων», αποκάλυψε στο TV Έθνος.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα