«Σταθμός» για την Ολυμπιακή Φλόγα ο Δήμος Λαυρεωτικής! (Βίντεο)

Η Ολυμπιακή Φλόγα των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο 2020, η οποία θα ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι της ανά την Ελλάδα μετά την τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία στις 12 Μαρτίου, θα περάσει και από την Λαυρεωτική στις 18 Μαρτίου, μία ημέρα πριν την παράδοση της στο Παναθηναϊκό Στάδιο στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής «ΤΟΚYΟ 2020»!

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παρουσίαση της διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας από το Δήμο Λαυρεωτικής & της τελετής υποδοχής της στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του Δήμου Λαυρεωτικής.

Στόχος η εθελοντική συμμετοχή, ο προγραμματισμός και η έγκαιρη προετοιμασία της μεγάλης εκδήλωσης υποδοχής -με τιμές Αρχηγού Κράτους- της Ολυμπιακής Φλόγας η οποία είχε περάσει από το Λαύριο πριν 16 χρόνια (2004).

Η διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από το Δήμο Λαυρεωτικής & η τελετή στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο θα καλυφθεί δημοσιογραφικά από εγχώρια και διεθνή Μ.Μ.Ε. και θα την παρακολουθήσουν εκατομμύρια θεατές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη με ταυτόχρονη προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης μίλησε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η επιλογή του Δήμου Λαυρεωτικής ως σταθμού της Ολυμπιακής Φλόγας είναι τιμητική και μάς καθιστά ένα σταθμό, ιδιαίτερα σημαντικό και καθοριστικό, στην υλοποίηση της όλης διοργάνωσης…»

  ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΝΕΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Κωνσταντίνος Πανταζής, μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και Προϊστάμενος Τμήματος Αθλητισμού του ΝΠΔΔ «ΘΟΡΙΚΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής, ο οποίος ανέφερε: «Από το 2004 έχει να έρθει η Ολυμπιακή Φλόγα στο Λαύριο…Είναι το μεγαλύτερο παγκόσμιο γεγονός και αποτελεί ένα «στοίχημα» για όλους μας η διέλευση της Φλόγας από το Λαύριο και η τελετή στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο…»