ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Ε.ΜΕ.Λ.  ΝΙΚΟΥ ΒΟΥΡΛΑΚΟΥ «ΡΙΓΜΕΝΑ ΣΑ ΒΟΤΣΑΛΑ»

Πρόσφατα Άρθρα

Η Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση 

την έκδοση ενός ακόμη βιβλίου του Νίκου Βουρλάκου

την συλλογή διηγημάτων του με τίτλο «Ριγμένα σα βότσαλα».

Ο Νίκος Βουρλάκος με την ανεξάντλητη προσφορά του· τριάντα δυο χρόνια μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου, τριάντα χρόνια έφορος του Ορυκτολογικού Μουσείου Λαυρίου της Ε.ΜΕ.Λ., από τους ελάχιστους ίσως ποιητές της ομορφιάς των ορυκτών και των οραμάτων των μεταλλωρύχων στο βάθος των ανήλιαγων στοών, ζωγράφος μυθικών ηρώων που συναντούσε στις στοές ή τους φανταζόταν να φτερουγίζουν πάνω από την πόλη και τον Ναό του Σουνίου, με την παρούσα «ηθογραφική ελεγεία», όπως αποκαλεί τα κείμενα που εμπνεύσθηκε, αναζητεί να βάλει μια τελεία στα γραπτά του. 

Η απόφασή μας να εκδώσουμε αυτή την τελευταία συλλογή διηγημάτων του με τίτλο «Ριγμένα σα βότσαλα», πέρα από την ηθική υποχρέωση  της  Ε.ΜΕ.Λ. στον Νίκο των γραμμάτων και των τεχνών, στα οποία περιέγραψε την ομορφιά του λαυριώτικου τοπίου, υπέργειου και υπόγειου, και των ανθρώπων του, ελπίζουμε να αποτελέσει ένα “σκούντημα”  που θα λάβει από τους φίλους του, για να ξανασκεφθεί την απόφαση του.            

(Από τον πρόλογο της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής)

H έλευση του covid-19 βρήκε το έργο στο τυπογραφείο με αποτέλεσμα την καθυστέρηση εκτύπωσής του λόγω αναστολής των εργασιών του. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στον Νίκο να γράψει ένα επίκαιρο διήγημα με τίτλο «Κοροναϊός», το οποίο συμπεριλάβαμε στην παρούσα έκδοση.

 

Διάθεση έκδοσης:

     Λαύριο: 

  1. Βιβλιοπωλείο «Χάρτινο», Περικλέους και Μητροπούλου, τηλ. 22920-26787
  2. Κατάστημα «Belleville», Δημάρχου Κ. Πλειώνη 5, τηλ. 22920-26990

Αθήνα: Βιβλιοπωλείο «Επί λέξει», Ακαδημίας 32, τηλ. 210-3388054

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα