ΝΕΑ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ «ΑΚΕΛ – ΠΑΝΟΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ»

Πρόσφατα Άρθρα

Είναι γνωστές στην τοπική κοινωνία, στο ευρύ κοινό και στις αρχές οι ακαταπόνητες προσπάθειες της Ε.ΜΕ.Λ., που ξεκίνησαν το 2002 με την αποδοχή της πρότασης του αείμνηστου Αλέκου Βαλσαμάκη, για την συγκρότηση του «Μουσείου Κεραμικής ΑΚΕΛ–Πάνος Βαλσαμάκης» και την εύρεση κατάλληλου χώρου για την  στέγασή του. Ήδη από το 2008, με πρωτοβουλία της Ε.ΜΕ.Λ. και υποστήριξη από τον Δήμο και την τότε Νομαρχία, επελέγη το διατηρητέο βιομηχανικό κτήριο «Δεξαμενή καθίζησης μεταλλεύματος» και ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασής του. Όμως, μετά την συμπλήρωση του 40%, οι εργασίες σταμάτησαν και οι κατασκευές απαξιώνονται. Από τότε,  η Ε.ΜΕ.Λ. αγωνίζεται ασταμάτητα για να ξεπεράσει όλες τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που δεν επιτρέπουν την πρόοδο και ολοκλήρωση των εργασιών, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει απτά αποτελέσματα, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις των αρμοδίων. 

Οι υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες που καθυστερούν την υλοποίηση του ονείρου της πλειοψηφίας των παλαιών Λαυριωτών, αλλά και των Ελλήνων κεραμιστών, δεν θα κάμψουν την Ιώβειο υπομονή μας, τουναντίον μάς πεισμώνουν να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των δωρητών και των μελών μας και να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε σύντομα να ξεπερασθούν τα εμπόδια.

Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια, η Ε.ΜΕ.Λ. συνεχίζει τον εμπλουτισμό της συλλογής των κεραμικών και του σχετικού υποστηρικτικού υλικού του Μουσείου. Κατά το τελευταίο διάστημα η Ε.ΜΕ.Λ. απέκτησε, με τις περιορισμένες οικονομικές της δυνατότητες που βασίζονται κυρίως στην οικονομική εισφορά των μελών της, τα ακόλουθα:

Το  Δ.Σ. της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02-02-2021 ΕΜΕΛ-Νέα αποκτήματα του Μουσείου Κεραμικής

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα