ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ

Πρόσφατα Άρθρα

Το Ορυκτολογικό Μουσείο Λαυρίου της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής (ΕΜΕΛ) συνεχίζει να εμπλουτίζει την συλλογή του και να τιμάται από την διεθνή επιστημονική κοινότητα. Το Ορυκτολογικό Μουσείο Λαυρίου είναι αποδεκτό για την Επιτροπή Νέων Ορυκτών, Ονοματολογίας και Ταξινόμησης (CNMNC) της Διεθνούς Ορυκτολογικής Εταιρείας (ΙΜΑ) ως φιλοξενούμενος χώρος για επιστημονικά δείγματα τύπου (Type Specimens)

H αυστριακή ομάδα ορυκτολόγων και ερευνητών, αποτελούμενη από τους: Dr. Branko Rieck, Dr. Gerald Giester, Dr. Christian Lengauer, Dr. Lutz Nasdala and Dr. Uwe Kolitsch, δώρισαν για φύλαξη ένα από τα τρία δείγματα τύπου του ορυκτού Κατσαροσίτη – Katsarosite (IMA 2020-014). Το εν λόγω ορυκτό ανακαλύφθηκε και χαρακτηρίστηκε πρόσφατα από την ομάδα των ορυκτολόγων και ερευνητών στα μεταλλεία του Λαυρίου και πήρε το όνομά του προς τιμήν του συμπολίτη μας ερευνητή-συλλέκτη Ηρακλή Κατσάρου (1969-) σε αναγνώριση των συνεισφορών του στην ορυκτολογία και την ιστορία των αποθέσεων και των ορυχείων του Λαυρίου.

Τέτοιου είδους δείγματα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια διάσωσης και ανάδειξης του γεωλογικού, ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου της Λαυρεωτικής γης.

Λαύριο, 12 Οκτωβρίου 2020

Το Δ.Σ. της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής

 

 

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα