1η συνάντηση τοπικών ερευνητών Μεσογείων

Πρόσφατα Άρθρα

Την  Κυριακή 19  Ιουλίου 2020  στον  κήπο  του Ελληνικού Κέντρου  Τέχνης  και Πολιτισμού και έχοντας λάβει όλα τα προβλεπόμενα ασφάλειας και υγιεινής,  πραγματοποιήθηκε η συνάντηση  των τοπικών ερευνητών και μόνο με τους εισηγητές.

Η Βάσω Κιούση, πρόεδρος του ΕΚΤ&Π, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στα 20 χρόνια δημιουργίας και στους  στόχους του ΕΚΤ&Π μεταξύ των οποίων είναι και η τοπική ιστορία.

Στη συνέχεια ο Γιάννης  Γ. Λυμπέρης, Δρ. Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμολόγος , αντιπρόεδρος του ΕΚΤ&Π, μίλησε για τον σκοπό και τους στόχους  της συνάντησης που  είναι :

  • Η προβολή του έργου κάθε ερευνητή       
  • Η προβολή  χαρακτηριστικών  στοιχείων του λαϊκού πολιτισμού και της τοπικής ιστορίας κάθε περιοχής.
  • Η ανταλλαγή απόψεων  για το μέλλον της λαογραφίας και της τοπικής ιστορίας στην περιοχή των Μεσογείων.  

Παίρνοντας τον λόγο  οι εισηγητές :

Δημήτρης Ράπτης (Κερατέα), Γιάννης Πρόφης (Κορωπί), Βάσω Κιούση (Κορωπί), Αγγελική Τσεβά (Κορωπί), Σοφία Γκλιάτη-Χασιώτη (Μαρκόπουλο), Κώστας Ρομποτής (Παλλήνη), Μαρία Παπαχρήστου και Βασιλική Αγγέλου του συλλόγου «Οι Φίλοι της Γνώσης» (Σπάτα), παρουσίασαν τη δουλειά τους και στο τέλος έγινε ανταλλαγή απόψεων γύρω από τον τρόπο έρευνας, τις δυσκολίες  που συναντά κάθε ερευνητής/ερευνήτρια, τι πιστεύουν για το μέλλον αλλά και προτάσεις για έρευνα. Επίσης, κείμενα σχετικά με την έστειλαν οι Σπύρος Ανδρίκος (Γλυκά Νερά), Κατερίνα Μερκούρη (Καλύβια), Ντάνια Ανδρέου (Παιανία), Αλέξανδρος Καφφέζας (Πικέρμι) και Αλίκη Τζάθα (Κορωπί).

Αυτή η 1η ελπίζουμε να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς συναντήσεων που θα γίνουν θεσμός και θα ενώσουν όλο το ανθρώπινο δυναμικό που ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό της περιοχής.

Το υλικό  των εισηγητών και το περιεχόμενο της συνάντησης θα εκδοθεί  με τη μορφή πρακτικών και θα διανεμηθεί.

Παραβρέθηκαν η Γραμματέας του ΕΚΤ&Π Αγγελική Μαρκαντώνη και η Ταμίας Άντζυ Χούντα την οποία και ευχαριστούμε για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.

ΕΚΤΠ Άντζυ Χούντα 31 scaled

ΕΚΤΠ Άντζυ Χούντα 15 scaled

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ