Πέθανε ο ζωγράφος και ερευνητής από το Κορωπί Σπύρος Κ. Λάμπρου

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών ο ζωγράφος και ερευνητής Σπύρος Κ. Λάμπρου, ένας καλλιτέχνης με πλούσια παρουσία στα εικαστικά δρώμενα ο οποίος μαθήτευσε στο πλευρό σημαντικών δασκάλων.

Γεννήθηκε το 1936 στο Κορωπί Αττικής και μετά το τέλος του γυμνασίου έκανε μαθήματα σχεδίου με τον σημαντικό ζωγράφο Π. Σαραφιανό. Ακολούθησαν σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών (1954-59), τις οποίες ολοκλήρωσε με κρατική υποτροφία ΙΚΥ. Ανάμεσα στους καθηγητές του ήταν σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως οι Γεωργιάδης, Μόραλης, Μυλωνάς, Πρεβελάκης κ.α. .

Ήταν ακόμη σπουδαστής όταν ιδρύθηκε στην ιδιαίτερη του πατρίδα το Κορωπί, με δική του παρότρυνση, ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Κορωπίου.

Το 1958 έκανε τα σκηνικά στο θέατρο Χατζίσκου και σχέδια για τα διαφημιστικά στους κινηματογραφιστές (Στοά κινηματογραφιστών). Το ίδιο διάστημα σχεδίασε για τη ΒΙΑΜΑΞ το πρώτο της σύγχρονο επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Το 1958 παρακολούθησε συνοπτικά μαθήματα Αστρονομίας από το διευθυντή του Αστεροσκοπείου Αθηνών και καθηγητή του Πανεπιστημίου, Κων/νο Μακρή. Την ίδια περίοδο, παρέδιδε μαθήματα σχεδίου στη σχολή της χορεύτριας και χορογράφου Μίληση.

Το 1961 εικονογράφησε δύο βιβλία για τον εκδοτικό οίκο Ατλαντίς του οίκου Πεχλιβανίδη με τίτλους «ο Ζαβολιάρης» και «ο Δόκτωρ Σβάιτσερ». Κατά την πρώιμη περίοδο του έργου του κυριάρχησαν θέματα όπως οι Κένταυροι ενώ από το 1964 αρχίζει θεωρητικά να ασχολείται με τη Μεγέθυνση, θέμα που τον απασχόλησε μέχρι το τέλος της ζωής του, με επιμονή σε αυτή την αισθητική και γεωμετρική εκδοχή.

  Παρουσίαση των Τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας και της Λαμπαδηδρομίας.
Σχόλια μέσω facebook
Προηγούμενο άρθροΚαλοκαιρινός Χορός Περιγιάλι Σάββατο 24 Αυγούστου
Επόμενο άρθροΟ Ολυμπιακός Λαυρίου για το θάνατο του Αντώνη Χαροκόπου