Επανασυστήνει την Εθελοντική ομάδα πυρασφάλειας ο Φιλοθηραματικός Σύλλογος Κερατέας “η ΑΡΤΕΜΙΣ”

Ο Φιλοθηραματικός σύλλογος Κερατέας η ΑΡΤΕΜΙΣ σας ενημερώνει ότι με πρωτοβουλία του στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του επανασυστήνει την Εθελοντική ομάδα πυρασφάλειας του συλλόγου.

Η Εθελοντική Ομάδα αποτελείται από εθελοντές , μέλη του συλλόγου και ενεργούς πολίτες που σκοπό έχουν να συνδράμουν στη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας καθώς και στην ενεργή παρέμβαση αποτροπής και καταστολής καταστροφών από δασικές πυρκαγιές, την αντιμετώπιση άλλων φυσικών καταστροφών (σεισμοί, ζημίες από ακραία καιρικά φαινόμενα κλπ), καθώς επίσης και τον καθαρισμό – αναδασώσεις των καμμένων εκτάσεων και την προστασία του δάσους γενικότερα.

Η προθυμία, ο ζήλος και η επιμονή σε ένα σκοπό: τη διαφύλαξη του δασικού πλούτου της περιοχής μας και την παροχή βοηθείας σε οποιοδήποτε συμπολίτη μας που το έχει ανάγκη μας εμπνέει και μας παροτρύνει να συνδράμουμε ενεργά.

Η Εθελοντική Ομάδα πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς σκοπό έχει να επενέβη έγκαιρα σε όλα τα περιστατικά που τυχόν συμβούν στη περιοχή ευθύνης της αλλά και σε άλλες περιοχές με επιτυχία αποτρέποντας ενδεχόμενες καταστροφές. Παράλληλα τα μέλη της να λάβουν μέρος σε δενδροφυτεύσεις και άλλες μορφές εθελοντισμού που αφορούν φυτικό και ζωικό πλούτο του δήμου Λαυρεωτικής και γενικότερα την περιοχή ευθύνης της , της Δημοτικής ενότητας Κερατέας.

Η Εθελοντική Ομάδα για την καταπολέμηση των συμβάντων διαθέτει το παρακάτω πλήρως εξοπλισμένο οχήμα:

Lada Niva 4×4 εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα μέσα για πυροφύλαξη.

  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΙΣΤΩΝ

Οι δραστηριότητες της ομάδας μας, δεν περιορίζονται μόνο στα παραπάνω, αλλά έχουν σαν σκοπό την κοινωνική προσφορά και την δραστηριοποίηση και ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων πολιτών.

Για αυτό και καλεί όλους όσους θέλουν να συνδράμουν της προσπάθειας αυτής να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο τηλ του συλλόγου ή με την φυσική τους παρουσία στα γραφεία του συλλόγου.

Τηλ.επικοινωνιας : +30 698 3687130
Email : [email protected]