Βασιλόπιτα για το Καλό έφτιαξαν τα μέλη του Τμήματος Ελληνικών Χορών Καλυβίων, του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» του Δήμου Σαρωνικού, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό φιλανθρωπικού χαρακτήρα, που διοργανώνει κάθε χρόνο το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΑΝΕΛΙΞΗ.

Ο διαγωνισμός «Βασιλόπιτα για το Καλό» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στην Παιανία. Το Τμήμα Ελληνικών Χορών Καλυβίων έλαβε μέρος με την δική του βασιλόπιτα, η οποία είχε θέμα «Το Τσαρούχι».

Η πίτα, που φτιάχτηκε με πολύ μεράκι, αγάπη και έμπνευση από τα μέλη του Τμήματος, απέσπασε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερη Γεύση» ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε πολλές αξιόλογες και νόστιμες συμμετοχές.

Το βραβείο αντιστοιχεί σε χρηματική δωρεά, την οποία ο δάσκαλος χορού και τα μέλη του Τμήματος Ελληνικών Χορών Καλυβίων επέλεξαν να διαθέσουν στην Ένωση Γονέων Νοητικώς Υστερούντων Ατόμων (Ε.Γ.Ν.Υ.Α.).

«Συγχαρητήρια στον δάσκαλο και στα μέλη του Τμήματος Ελληνικών Χορών, για την πρωτοβουλία τους να συμμετέχουν στο διαγωνισμό, αλλά και για τη διάκριση που απέσπασαν. Όταν η φαντασία και η δημιουργικότητα συνδυάζονται με τη γνήσια διάθεση προσφοράς, το αποτέλεσμα είναι πάντα ξεχωριστό και αξιέπαινο.» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης.

Η ΑΝΕΛΙΞΗ είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, το οποίο ερευνά, δημιουργεί και εφαρμόζει καινοτόμα επιμορφωτικά προγράμματα. Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνεται η στήριξη κοινωφελών φορέων και ιδρυμάτων, μέσω σχετικών πρωτοβουλιών και δωρεών.

Η Στέγη της Ε.Γ.Ν.Υ.Α., με έδρα το Λαγονήσι Αττικής, μεριμνά για την προστασία, τη διαπαιδαγώγηση, την επαγγελματική κατάρτιση και την κοινωνική προσαρμογή νοητικώς υστερούντων ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών.