Κοντά στους πυρόπληκτους η Τράπεζα Αίματος Κερατέας

Με την συνδρομή πέντε εθελοντών και εθελοντριών, παραδόθηκε στους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής, η βοήθεια που συγκεντρώθηκε από τα μέλη της Τράπεζας αίματος Κερατέας, κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή.

Δεκάδες σκευάσματα ιατρικής φροντίδας κυρίως για εγκαυματίες, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και κλινοσκεπάσματα, μεταφέρθηκαν στο Μάτι και τη Ραφήνα, ως μια ελάχιστη συνεισφορά αλληλεγγύης των αιμοδοτών της πόλης μας, για την ανακούφιση των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά που μας συγκλόνισε όλους.

Πρώτος σταθμός ήταν ο πρόχειρος καταυλισμός του Πυροσβεστικού Σώματος, στη λεωφόρο Μαραθώνος, στη διασταύρωση προς  Κόκκινο Λιμανάκι, όπου βρίσκεται το κέντρο επιχειρήσεων και η ιατρική κινητή μονάδα άμεσης επέμβασης της Πυροσβεστικής. Τα ιατροφαρμακευτικά σκευάσματα παραδόθηκαν στους γιατρούς του Σώματος, οι οποίοι από εδώ και πέρα θα είναι επιφορτισμένοι καθημερινά με τη συνεχή φροντίδα των εγκαυματιών,  οι οποίοι άρχισαν να επιστρέφουν από τα νοσοκομεία στις εστίες τους, όσες βέβαια από αυτές δεν έχουν καταστραφεί από την πύρινη λαίλαπα.

Ακολούθησε ο σταθμός της 2ας Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, που έχει στηθεί στην καρδιά της πληγείσας περιοχής, στη Αργυρά Ακτή, όπου είχαν καταφύγει εκατοντάδες προσπαθώντας να σωθούν από την πύρινη θύελλα.  Αυτός ο στρατιωτικός σταθμός εφοδιασμού, χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο από τους πυρόπληκτους από όπου προμηθεύονται αγαθά όλο το 24ωρο. Οι της Τράπεζας Aίματος Κερατέας, μετέφεραν εκεί τρόφιμα, νερά, γάλατα, αναψυκτικά,  είδη πρώτης ανάγκης, καθαριστικά σπιτιού, ατομικούς φακούς κεφαλής και μπαταρίες, η παραλαβή των οποίων έγινε από τον επικεφαλής αξιωματικό της μονάδας.

Τα κλινοσκεπάσματα δόθηκαν χέρι με χέρι σε πυρόπληκτους κατοίκους στο Μάτι,  ενώ τα ρούχα μεταφέρθηκαν στη Ραφήνα, σε δημοτικό σχολείο της πόλης όπου και θα γίνεται η διανομή σε οικογένειες της περιοχής.  

Η Τράπεζα Αίματος Κερατέας, ευχαριστεί θερμά όλους τους αιμοδότες που έσπευσαν στο κάλεσμα μας για προσφορά αίματος αλλά και όλους όσοι  είχαν την ευγενή καλοσύνη να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας, που αυτές τις δύσκολες στιγμές πραγματικά και το ελάχιστο το έχουν ανάγκη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ  επίσης στις εθελόντριες Λυδία Πρίφτη, Χριστίνα Σύρρου, Ειρήνη Μαγγανά και Δήμητρα Αγγελή καθώς και στον εθελοντή Βάιο Σύρρο, για την μεταφορά και διανομής αυτής της βοήθειας.

Θα θέλαμε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας στην εθελοντική αιμοδοσία  την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, καθώς το έχει χρόνο ζωής μόνο ένα μήνα. Όπως αντιλαμβάνεστε οι ανάγκες θα είναι ακόμη περισσότερες.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον ΦΟΥΡΝΟ ΡΟΥΜΠΑΝΗ και το ζαχαροπλαστείο ΕΔΕΣΜΑ για την προσφορά αλμυρών και γλυκών, κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας.

Και φυσικά ευχαριστούμε από καρδιάς, όλους εσάς που σε κάθε κάλεσμά μας δίνετε  βροντερό παρών.

Με εκτίμηση

          Tο Δ.Σ του Συλλόγου

 

.1 .2 ακτη.1

ακτη.2