Αυτά είναι τα 2 κρασιά της Αττικής που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στις διεθνείς αγορές

Πρόσφατα Άρθρα

Επρόκειτο για μια ιδιαίτερη phygital (physical + digital) εκδήλωση, με ελάχιστες, λόγω πανδημίας, φυσικές παρουσίες αλλά πολυάριθμες διαδικτυακές, αφού η τελετή απονομής μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Facebook και YouTube, δίνοντας την ευκαιρία τόσο στους επαγγελματίες του κλάδου του κρασιού όσο και στους οινόφιλους να την παρακολουθήσουν σε live streaming.

Στο διαγωνιστικό σκέλος του νέου αυτού ενδιαφέροντος οινικού project, το οποίο έλαβε χώρα στην Αθήνα από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου και κατά το οποίο αξιολογήθηκαν, με τυφλή γευσιγνωσία, 420 κρασιά από 140 οινοποιεία και 74 ποικιλίες, η κριτική επιτροπή των 50 GGW κατέληξε στα 50 κρασιά που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις διεθνείς αγορές, βοηθώντας την ελληνική παραγωγή να βγει πιο δυναμικά εκτός συνόρων.

Αρκετά από τα μέλη της, μάλιστα, έδωσαν το «παρών» στην ιδιαίτερη αυτή βραδιά, μιλώντας για τη δυναμική και τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού αμπελώνα.

«Το πρώτο βήμα για να βάλουμε ένα επιπλέον λιθαράκι στο οικοδόμημα του ελληνικού κρασιού ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία» δήλωσε, μετά την ολοκλήρωση της απονομής, ο Γιάννης Καρακάσης, Master of Wine και ιδρυτής του 50 Great Greek Wines.

«Δεν σταματάμε εδώ!», συνέχισε. «Θα συνεχίσουμε μεθοδικά τις ενέργειές μας ώστε να καταφέρει παγκοσμίως το ελληνικό κρασί να αποτελεί δίκη του κατηγορία, να καταφέρει να βγει από τα «The Others».

Έτσι, σε λίγες μέρες θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά το πλάνο των ενεργειών που σχεδιάζουμε εδώ και καιρό για την περαιτέρω προώθηση και προβολή του ελληνικού κρασιού».

Πρώτο στη λίστα, το κρασί της Σαντορίνης από το οινοποιείο Αργυρού, «Cuvée Evdemon 2016».

Από την Αττική, σύμφωνα με τη λίστα, ξεχώρισαν 2 μεσογείτικα κρασιά :

33. Mylonas Winery Savatiano 2019, Attica

36. Aoton Winery Aoton Savatiano 2015, Attica

 

 

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα