Η , συνεπής στη στρατηγική της επιλογή για στήριξη του πρωτογενούς τομέα γενικά και του οίνου ειδικότερα, συμμετείχε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Οίνων – Ποτών «PROWEIN 2018» που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 20 Μαρτίου 2018 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Η Περιφέρεια στήριξε με τη συμμετοχή της εμπράκτως επιχειρήσεις οίνων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής της αρμοδιότητας (στα Μεσόγεια, τη Δυτική Αττική και τη Βόρεια Αττική).

Στόχος της συμμετοχής αυτής ήταν η ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και η προβολή – προώθηση του αμπελοοινικού τομέα της. Επισημαίνεται ότι η απορροφά το 39-50% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών οίνου. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, που αποτελεί τμήμα της εθνικής συμμετοχής που οργανώνεται από το Enterprise Greece, φιλοξενήθηκαν πέντε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα.

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησαν στην «PROWEIN 2018»  ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Ταξιάρχης Φαρμάκης και η υπάλληλος της Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής (Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής και Προβολής της) Βασιλική Σταυρουλάκη.

Διαβάστε επίσης: