Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η κατάργηση από τη Νέα Δημοκρατία του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί αλλά και η μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%.

Αυτό επεσήμανε το απόγευμα της Δευτέρας ο βουλευτής Αττικής και τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης σε ομιλία του σε εκδήλωση για τη μείωση της φορολόγησης και τις προοπτικές ανάπτυξης επιχειρήσεων, στα Μελίσσια.

Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε τον ΕΦΚ στο κρασί έναν φόρο “εξωφρενικό” προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει χώρα η οποία σε προϊόν το οποίο παράγει να επιβάλλει φόρο. Πόσο μάλλον όταν η Ελλάδα θεωρείται οινοπαραγωγική χώρα.

Έκανε δε σαφές ότι η κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί είναι στις προτεραιότητες του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματός του.

Παράλληλα επεσήμανε ότι είναι επιβεβλημένη και η μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13% αφού κάτι τέτοιο θα οδηγήσει όχι μόνο στη μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων αλλά και, κατ’ επέκταση, να ωφεληθούν ουσιαστικά και οι καταναλωτές.

Δείτε στο βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί τί ακριβώς είπε σχετικά ο Μάκης Βορίδης:

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Πηγή: notioanatolika.gr