Την Τρίτη 8 Ιουλίου 2014 τα παιδιά του SUMMER CAMP LAVRIO είχαν τη χαρά να επισκεφτούν το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του κ.Ιωάννη Παλαμίδη, στην Κερατέα.

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων του CAMP, τα παιδιά φιλοξενήθηκαν για 2 ώρες σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο και έλαβαν πολύτιμες γνώσεις για τη σωστή και ασφαλή συμπεριφορά στο δρόμο και την οδήγηση.

Ο κ.Παλαμίδης, (εκπαιδευτής οδηγών-εκπαιδευτής πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής-παιδαγωγός κυκλοφοριακής αγωγής Α.Π.Θ) έχει γαλουχήσει γενεές οδηγών στο να σέβονται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μεταλαμπαδεύει αυτή την εμπειρία στα μικρά παιδιά που είναι οι οδηγοί του αύριο, μέσα από ένα πρόγραμμα που είναι προσαρμοσμένο σε αυτά.

Τα παιδιά λοιπόν, παρακολούθησαν αρχικά ένα εικοσάλεπτο εκπαιδευτικό βίντεο και συμμετείχαν σε διαδραστικά σκετς. Ακολούθησε το καθαρά πρακτικό μέρος,στο οποίο τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν στην ασφαλή κυκλοφορία ως πεζοί αλλά και ως οδηγοί αυτοκινητιδίων μέσα σε πίστα με σήμανση. Αυτό το τελευταίο μέρος είναι και το αγαπημένο των παιδιών.

Στο τέλος αυτής της πολύτιμης εκπαίδευσης,ο κ.Παλαμίδης έδωσε βεβαιώσεις συμμετοχής στα παιδιά, τα οποία τον ευχαρίστησαν για την υπέροχη αυτή εμπειρία.