Στην 15η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας (28 Μαΐου έως 27 Νοεμβρίου ) η Ελλάδα παρουσιάζει μια συλλογική εκπροσώπηση με 60 προτάσεις από 135 αρχιτέκτονες με τον γενικό τίτλο «Αναφορά στο μέτωπο της κρίσης».

Μέσα στη προτάσεις αυτές συμπεριλαμβάνεται και το S.O.M.A. [Scattered Open Museum of Attica]  Διάσπαρτο Ανοιχτό Μουσείο Αττικής μια πρόταση που παρουσιάσθηκε με επιτυχία στο πλαίσιο του περσινού Art Athina (4-7 Ιουνίου με 39.000 επισκέπτες) από τον Σύνδεσμο «Χρυσή Τομή» Κερατέας και το Εργαστήριο Συμμετοχικού Σχεδιασμού  NON PLAN (Υπεύθυνη η αρχιτέκτων Χαρίκλεια Χάρη).
Η πειραματική εφαρμογή αυτής της ιδέας πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου 2015 στην Κερατέα και ήταν μια καλλιτεχνική εικαστική διαδρομή σε διάφορους δημόσιους χώρους ακόμη και σε σπίτια και αυλές της πόλης με έκθεση έργων τέχνης, κειμηλίων, ιστορικών τεκμηρίων. Η πρωτότυπη αυτή εκδήλωση που σχετίζεται άμεσα με την μικροοικονομία των τόπων, προκάλεσε αυξημένο ενδιαφέρον και την συνέντευξη τύπου, στο πλαίσιο της Art Athina 2015 (Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου Ταε Κβο Ντο) παρακολούθησαν πολλοί εικαστικοί καλλιτέχνες, ο πρύτανης της Α.Σ.Κ.Τ. Πάνος Χαραλάμπους, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης κ.α.

Η φετινή Art Athina 2016 έχει προγραμματιστεί στον ίδιο χώρο στο Π. Φάληρο από 26-28 Μαΐου. Η μεγάλη γιορτή των γκαλερί φέτος παρουσιάζει μεταξύ άλλων και ένα αφιέρωμα στον καθηγητή γλυπτικής Γιώργο Λάππα που έφυγε πρόωρα από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2016. Ο Γιώργος Λάππας που είχε την εξοχική του κατοικία στο Βγέθι Κερατέας ήταν από τους κορυφαίους Ευρωπαίους γλύπτες που επαναπροσδιόρισε την έννοια της τρισδιάστατης δημιουργίας σε σχέση με τον χρόνο.