Αυτή την εβδομάδα το Schooltube μας ταξιδεύει στo Λαύριο και παρακολουθεί την ζωή δύο διαφορετικών κόσμων που είναι πιο κοντά από ό,τι περιμένεις.

O Φιρούζ είναι από το Αφγανιστάν, είναι 19 ετών και πηγαίνει στην Γ’ γυμνασίου. Δεν του αρέσει η Αθήνα γιατί τον σταματάνε συνέχεια για ελέγχους ενώ έχει πολιτικό άσυλο.

Ο Άπο, η Ζάνα και η Μπερφίν είναι αδέλφια από το Κουρδιστάν, πέρασαν τα πρώτα χρόνια τους στο Λαύριο στο Κέντρο Υποδοχής. Η Σοφία είναι από το Ουζμπεκιστάν και θέλει να γίνει παιδίατρος. Η Τζούλη από τη Ρωσία, βοηθάει τη μαμά της μεταφράζοντας. Η Μαίρη σταμάτησε τα φρoντιστήρια λόγω της κρίσης. Ο Νίκος παίζει ποδόσφαιρο στην ομάδα του Λαυρίου και θέλει να σπουδάσει πολιτικός μηχανικός στην Ιταλία.

Αυτοί είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές του νέου επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ Schooltube που σκοπό έχει να μας γνωρίσει τους εφήβους της σημερινής Ελλάδας.

Ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται πριν κοιμηθούν;

Πώς φαντάζονται τον εαυτό τους σε δέκα χρόνια;

Είναι οι 15χρονοι αισιόδοξοι για το μέλλον τους; Θα σπουδάσουν αυτό που αγαπάνε ή αυτό που θα τους εξασφαλίσει εργασία;

Πιστεύουν στο Θεό; Τους αρέσει το σχολείο;

Στο Schoolotube εκείνοι κατευθύνουν τις κάμερες, πολλές φορές τις χειρίζονται οι ίδιοι, για να μας συστήσουν μια πραγματικότητα που σύντομα θα είναι πολύ ορατή, αλλά προς το παρόν κάνει την παρθενική της εμφάνιση στην ελληνική τηλεόραση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ