«Έχασα από προσωπική περιουσία 1,2 εκατ. ευρώ, για να πηγαίνω πρώην μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Λαυρίου ταξίδια στο Βέλγιο, προκειμένου να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τα πολιτιστικά και τουριστικά πάρκα της χώρας και να αντιληφθούν το ανάλογο έργο που ήθελα να κάνω στο Λαύριο».
Αυτά δηλώνει στο e-marketdeals.gr η επιχειρηματίας Νικολέτα Καπερώνη (φωτο από δημόσια δραστηριότητά της), καταγγέλλοντας την προηγούμενη δημοτική αρχή του Λαυρίου, για την αποτυχία δημιουργίας ενός μεγαλόπνοου πολιτιστικού και τουριστικού πάρκου κοντά στο λιμάνι, το οποίο θα αποτελούσε πόλο ανάπτυξης για όλη την Αττική. Όπως λέει θα αναζητήσει πλέον το δίκιο της στην ελληνική δικαιοσύνη, ενώ θα προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι πλέον είναι παγκοσμίως γνωστό ότι η διαφθορά στην Ελλάδα είναι αυτή που κυβερνά.
Η επένδυση της Kaperoni Business Financial Group, στη θέση Σκουριές στην περιοχή του Λαυρίου, παραμένει στον “αέρα» από το 2009. Η επένδυση αφορά στη δημιουργία «ανοικτού» εμπορικού χωριού, συνολικής επιφάνειας 25.000 μέτρων και επένδυσης 30 εκατ. ευρώ.
Όπως ανέφερε η Νικολέτα Καπερώνη, μολονότι το 2008 η Kaperoni Business Financial Group, σε συνεργασία με την Europe Invest, ανέλαβαν μέσα από τη διεξαγωγή διαγωνισμού την αξιοποίηση –με ήπια μορφή- 80 στρεμμάτων στην θέση Σκουριές, το project παραμένει ακόμη στα χαρτιά, εξ αιτίας αφ’ ενός της γραφειοκρατίας και αφ’ ετέρου των προσωπικών φιλοδοξιών και συμφερόντων πολιτικών, τραπεζιτών αλλά και δικηγόρων, που ελέγχουν ακίνητη περιουσία στην περιοχή, συμμετέχοντας μετοχικά σε ανώνυμη εταιρεία.
Κωλυσιεργία που, ωστόσο, κατά την ίδια, αποβαίνει εις βάρος του Λαυρίου, αφ’ ενός διότι με την υπογραφή της σύμβασης το 2008 η Kaperoni Business Financial Group είχε δεσμευθεί ότι ο Δήμος θα ελάμβανε ως ετήσιο μίσθωμα 400.000 ευρώ, αλλά και ότι παράλληλα η λειτουργία του εμπορικού χωριού θα δημιουργούσε 700 θέσεις εργασίας. Οφέλη τα οποία ηύποπτη κωλυσιεργία στερεί από το δήμο και τους κατοίκους του Λαυρίου.
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου