Φερέλπιδα και γεμάτα ανθρωπιά τα νέα που μας ήρθαν σήμερα. Στον προσφυγικό καταυλισμό του Σουνίου, ένα ολοκαίνουριο νηπιαγωγείο, ξεκινά να στήνεται για τα προσφυγόπουλα.

Οι υπεύθυνοι του καταυλισμού, ήξεραν εξ΄ αρχής που να απευθυνθούν, προκειμένου να καλύψουν τις υλικές ανάγκες για τον εξοπλισμό και την οργάνωση του νηπιαγωγείου τους. Ο βρεφονηπιακός, παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο Playland, στην περιοχή της Βάρκιζας, γνωστός για την «μεγάλη αγκαλιά», που ανοίγει σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, από την πρώτη στιγμή στήριξε με κάθε τρόπο την προσπάθεια για τη δημιουργία του εν λόγω χώρου. Υπό την διεύθυνση της κας. Κατερίνας Λινού- Παπαδημητρακοπούλου, το Playland, εδώ και 34 χρόνια έχει εντάξει στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα και διδάσκει βιωματικά στους μαθητές του, μέσα από πράξεις αγάπης, αξίες όπως η αλληλεγγύη, η ανιδιοτελείς προσφορά, η αγάπη για τον άνθρωπο.

Η ανάγκη λοιπόν αυτή που προέκυψε για τη δημιουργία ενός χώρου όπου θα στεγαστούν για την εκπαίδευση τους, παιδιά προσχολικής ηλικίας, δε θα μπορούσε παρά να κινητοποιήσει άμεσα τους ανθρώπους του Playland και μάλιστα τα αποτελέσματα ήταν άμεσα. Σε σύμπραξη με την εταιρία catering Pot & Pan, κατάφερε να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα έπιπλα, παιχνίδια και είδη γραφικής ύλης για την οργάνωση του νέου νηπιαγωγείου των προσφυγόπουλων στο Σούνιο κι έτσι η εκπαίδευση τους θα ξεκινήσει άμεσα.

Ένα μεγάλο «Συγχαρητήρια» στο Playland και την Pot & Pan, για το ενδιαφέρον, την κινητοποίηση και την πράξη ανθρωπιάς που μοιάζει να δίνει μορφή στα όνειρα ακόμη περισσότερων παιδιών.


nou-pou.gr