ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΥ
ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ.


Σε πολύ άσχημη κατάσταση έχει περιέλθει το Κέντρο Προσφύγων στο Λαύριο και αιτία είναι η αδιαφορία του κράτους να δώσει λύση στο σοβαρό ζήτημα της επιβίωσης των προσφύγων αιτούντων πολιτικού ασύλου, όσο και των εργαζομένων στο Κέντρο Υποδοχής, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες.

Συγκεκριμένα μετά από την απεργία πείνας που είχαν ξεκινήσει το καλοκαίρι οι πρόσφυγες, τους είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις από την πολιτική ηγεσία ότι τα οξυμένα προβλήματά τους θα βρουν κάποια στιγμή λύση. Κύρια προβλήματα που πρόβαλαν ήταν να τους δοθεί η προσωρινή κάρτα παραμονής και να γίνονται οι διαδικασίες έκδοσής της στο Λαύριο αντί στην Αθήνα, όπως ήταν παλαιότερα, να τους δοθεί πολιτικό άσυλο και να λειτουργήσει το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων όπως πρέπει, γιατί και οι εργαζόμενοι δεν είχαν  πληρωθεί και τα τρόφιμα όλο και λιγόστευαν.
Τι πραγματοποιήθηκε από όλα αυτά; ΤΙΠΟΤΑ!!
Οι διάφορες πληροφορίες λένε ότι επειδή ο ερυθρός σταυρός είναι χρεοκοπημένος δεν αναλάμβανε κάνεις την διοίκηση και διόρισε μια ο Υπουργός Υγείας την οποία απόρριψε το πρωτοδικείο. Μέσα σε αυτό το μπλέξιμο υπάρχουν πολιτικές ευθύνες που πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση. Δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός να δείχνει ενδιαφέρον για το Κοριτσάκι που βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά επειδή ασχολούνται τα ΜΜΕ και να αδιαφορούν όλοι μαζί για 400 ανθρώπους που πεινάνε, επειδή δεν δίνεται πολιτική  λύση με μία υπογραφή, να δοθούν χρήματα, στο να λειτουργήσει το Κέντρο και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
Δεν το κάνουν από αβλεψία ή δεν γνωρίζουν το πρόβλημα. Αυτή είναι η πολιτική τους, θεωρούν ότι οι ανθρώπινες ψυχές που εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων αναγκάστηκαν να ξεσπιτωθούν, είναι κόστος που πρέπει να καταπολεμηθεί, όπως κόστος θεωρούν την υγεία, την παιδεία και ότι κοινωνική ανάγκη έχει η λαϊκή οικογένεια, η οποία πρέπει να τα πληρώνει γιατί όλα στο σύστημα είναι εμπορεύματα.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου είναι δίπλα στους πρόσφυγες και τους εργαζόμενους, όχι ως ελεημοσύνη, αλλά ως ταξική αλληλεγγύη που είναι υποχρεωμένο να προσφέρει και ενεργεί μαζί με τους πρόσφυγες σε ενέργειες που με μαζικό τρόπο μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα


Λαύριο 21-10-2013
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

      
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: [email protected] , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ