Ο Δήμος Λαυρεωτικής διαψεύδει το δημοσίευμα του newpost.gr για δημιουργία νέου χώρου φιλοξενίας μεταναστών στο Λαύριο

Με δελτίο τύπου που μας απέστειλε το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαυρεωτικής χαρακτηρίζει ως αναληθές το χθεσινό ρεπορτάζ του newpost.gr σχετικά με την δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων, στο λιμάνι του Λαυρίου και συγκεκριμένα στο χώρο των εμπορευματοκιβωτίων.

Να σημειώσουμε πως το newpost.gr αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα ειδησεογραφικά portal στην Ελλάδα και αριθμεί 30 δημοσιογράφους και 1.000.000 μοναδικούς επισκέπτες το μήνα. Συνεπώς θεωρείται ευνόητο για τον μέσο αναγνώστη πως μια τόσο σημαντική είδηση θα πρέπει να έχει προηγουμένως διερευνηθεί από τους δημοσιογράφους του newpost.gr το οποίο θεωρείται ως αξιόπιστη πηγή ειδήσεων.

Να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο ρεπορτάζ επικαλείται δημοσιογραφικές πληροφορίες που βεβαίως δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε από την μεριά μας αλλά ούτε όμως και να τις διαψεύσουμε. Ο Δήμος Λαυρεωτικής βάση των δικών του πληροφοριών τις διαψεύδει.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Με αφορμή δημοσίευμα του ειδησεογραφικού site newpost.gr , με ημερομηνία δημοσίευσης 5/4/2016, που αναφέρεται στην δημιουργία χώρου φιλοξενίας μεταναστών στο λιμάνι του Λαυρίου και το οποίο αναδημοσιεύθηκε από τοπικά ειδησεογραφικά διαδικτυακά media του Δήμου Λαυρεωτικής, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα οι ισχυρισμοί του εν λόγω άρθρου. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία από κυβερνητικούς ή άλλους φορείς προς τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαυρεωτικής, για δημιουργία μόνιμου χώρου φιλοξενίας στο λιμάνι του Λαυρίου, ενώ καμία τεχνική εταιρεία δεν έχει επισκεφθεί τον χώρο του λιμανιού με σκοπό τη δημιουργία μιας σχετικής μελέτης.

Τα ανωτέρω αποτελούν αναληθή δημοσιεύματα και εφιστούμε την προσοχή στα τοπικά media , να διασταυρώνουν πρώτα τις δημοσιογραφικές πηγές τους, καθώς το αποτέλεσμα είναι να μεταδίδονται ανακριβείς και λανθασμένες πληροφορίες.

Στεκόμαστε πάντα με ενδιαφέρον απέναντι σε αυτό το μείζον ζήτημα, που αφορά τόσο το Δήμο μας όσο και την υπόλοιπη χώρα και για όποια περεταίρω εξέλιξη στο προσφυγικό, θα ενημερώσουμε τους δημότες με σχετικό δελτίο τύπου

Διαβάστε σχετικά: 
thumbnailΑποκλειστικό: Η κυβέρνηση ετοιμάζει κέντρο φιλοξενίας στο Λαύριο για τους πρόσφυγες του Πειραιά

Λύσεις στο μείζον πρόβλημα με την υπερσυγκέντρωση μεταναστών και προσφύγων σε όλη τη χώρα προσπαθούν να βρουν στην κυβέρνηση και ετοιμάζουν την δημιουργία νέων χώρων υποδοχής προκειμένου να 
Σχόλια μέσω facebook