ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ο Δήμος Σαρωνικού συμμετέχει στη δράση «Let’s Do It Greece!».

Ο Δήμος Σαρωνικού ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, αποφάσισε να συμμετάσχει στο ελληνικό σκέλος της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας Καθαρισμού «Let’s Do It World» και συγκεκριμένα στη δράση «Let’s Do It Greece 2013», όπου σε μια ημέρα και συγκεκριμένα την Κυριακή 14 Απριλίου θα επιχειρήσουμε να καθαρίσουμε τη χώρα.

Σκοπός του εγχειρήματος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας για την προστασία του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη και καλλιέργεια του αισθήματος ευθύνης όλων μας ως μέλη της κοινωνίας, καθώς και η ενεργός συμβολή στη διάδοση του εθελοντισμού στην Ελλάδα.
Το «Let’s Do It World» εμφανίστηκε ως κίνημα για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία και στη συνέχεια πήρε διεθνείς διαστάσεις. Σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με συμμετοχή 96 χωρών και 7 εκατ. Εθελοντών. Τον Απρίλιο του 2012 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή περισσότερων από 20.000 ενεργών εθελοντών, 350 φορέων και 100 Δήμων, οι οποίοι έδωσαν το μήνυμα του Let’s Do It, απομακρύνοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών από απλές περιοχές έως σημαντικά οικοσυστήματα.
Στον δήμο μας η δράση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Κοινότητα Αναβύσσου, στην παραλία Πέτρινο στις 11:00 π.μ., όπου θα γίνει καθαρισμός της ακτής και περιποίηση των δέντρων.
Στη δράση θα συμμετάσχουν σύλλογοι και φορείς της περιοχής, σχολεία του δήμου, εθελοντικές ομάδες, καθώς και πολίτες – κάτοικοι του δήμου μας.
Ας δείξουμε όλοι οι Έλληνες πως μπορούμε να συνεργαστούμε για ένα κοινό σκοπό, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια Ελλάδα πιο Όμορφη, πιο Καθαρή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Καλύβια, 12 – 04 – 2013
Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δ/νση: Αθηνών & Ρ. Φεραίου
Τηλ: 2299 320356                                
Fax: 22990-48653