Η Σχολή χορού Keep on Dancing είναι αναγνωρισμένη από το κράτος και δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές για την καλύτερη και ασφαλέστερη εκπαίδευση των παιδιών.

Οι εγκαταστάσεις της σχολής Keep On Dancing

Το κτίριο σχεδιάστηκε με στόχο τη δημιουργία σχολής χορού, χρησιμοποιήθηκαν ειδικά ηχομονωτικά υλικά, με το απαραίτητο ύψος στις αίθουσες χορού, κατάλληλα πατώματα για την απορρόφηση των κραδασμών και την προφύλαξη των αρθρώσεων και της σπονδυλικης στύλης, ενδοδαπέδια θέρμανση για την αποφυγή υγρασίας του κτιρίου, πυρασφάλεια με δύο πυροσβεστικές φωλιές σε καθε όροφο και σειρήνα έκτακτης ανάγκης καθώς και φώτα και εξόδους έκτακτης ανάγκης που οδηγούν και στην πίσω μεριά του κτιρίου.
Η σχολή μας αποτελείται από δύο αίθουσες χορού, μία αίθουσα διδασκαλίας θεωρητικών μαθημάτων για τα επαγγελματικά διπλώματα και δύο αποδυτήρια.
Όλοι οι χώροι είναι ειδικά διαμορφωμένοι έτσι ώστε τα παιδιά να βρίσκονται σε ένα χαρούμενο και οικείο περιβάλλον.

Οι μαθητές της σχολής Keep On Dancing

Ξεκινώντας από την ηλικία των 4 χρόνων τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε τμήματα χορού, όπου διδάσκονται μουσικοκινητική αγωγή, αντίληψη του χρόνου και του χώρου, αναπτύσσουν βασικές κινητικές δεξιότητες, ενώ συγχρόνως αντιλαμβάνονται την ομαδικότητα και τον αλληλοσεβασμό.
Προχωρώντας σε μεγαλύτερες ηλικίες δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά, να επιλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικά είδη χορού, ανάλογα με αυτό που τους αρέσει και τους εκφράζει περισσότερο.
Στην σχολή “Keep on Dancing” διδάσκονται τα εξής είδη χορών:
ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΜΠΑΛΛΕΤΟ I.S.T.D.
ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ I.S.T.D.
HIP HOP- STREET JAZZ
ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΚΑΙ STREΤCHING
DDI (1ο επαγγελματικό δίπλωμα)
DDE (2ο επαγγελματικό δίπλωμα)

Επίσης τα λειτουργούν τμήματα παιδικά, ενηλίκων και επαγγελματικά.

Η Καρολίνα Κολλιού εμπιστεύεται και ακολουθεί το αγγλικό σύστημα Imperial Society of Teachers of Dancing στο κλασσικό μπαλέτο αλλά και στον μοντέρνο χορό, αφού πιστεύει οτι είναι ό,τι πιο ασφαλές αλλά και δημιουργικό για τα μικρότερα παιδιά, ενώ συγχρόνως επιτυγχάνεται μια υγιής σωματική ανάπτυξη και ένα δυνατό μυοσκελετικό σύστημα.

Οι πιο διακεκριμένοι χορογράφοι, καθηγητές και εξεταστές του I.S.T.D., έχουν δημιουργήσει συγκεκριμένη ύλη ασκήσεων, η οποία χωρίζεται στα επίπεδα:
Primary, Grade 1 έως Grade 6, Intermediate Foundation, Intermediate, Advance 1 και Advance 2.
Κάθε επίπεδο έχει κατώτατο όριο ηλικίας, με στόχο την αποφυγή τραυματισμών στις ευαίσθητες ηλικίες, καθώς και την κατάλληλη και απαραίτητη μυική ενδυνάμωση με στόχο τα ανώτερα επίπεδα Intermediate, Advance 1 και Advance 2.
Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουλεύουν την ύλη του επιπέδου τους και να συμμετέχουν σε εξετάσεις κατακτώντας πτυχία διεθνώς αναγνωρισμένα. Η διαδικασία αυτή είναι πολύ σπουδαία για την ψυχολογία των παιδιών καθώς επιτυγχάνουν τους στόχους τους, ανταμείβεται ο κόπος τους και ανεβαίνει η αυτοεκτίμησή τους.
Παρόλα αυτά η συμμετοχή των παιδιών στις εξετάσεις δεν είναι υποχρεωτική καθώς οι γονείς καλούνται να συζητήσουν με τους δασκάλους των παιδιών τους και να αποφασίσουν μαζί για την καλύτερη επιλογή.

keepondancing.gr