Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Λαύριο στο Παλαιό Μηχανουργείο.
Κύριοι ομιλητές ήταν οι Υποψήφιοι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Αττικής κος Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος, κα Αγγελική Μαραγκάκη και η κυρία Ελισάβετ Δελαγγραμάτικα (σ.σ. η οποία δεν προσήλθε λόγω υποχρεώσεων).
Παρόντες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ Αλέξης Μητρόπουλος και Γεώργιος Πάντζας οι οποίοι και χαιρέτησαν την συγκέντρωση.
Την συγκέντρωση χαιρέτησε πρώτος ο βουλευτής Αττικής κος Γιώργος Πάντζας οποίος ανέφερε :
«Φίλες και φίλοι σας φέρνω μήνυμα μεγάλης νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς από όλη την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η νέα κυβέρνηση της Αριστεράς. Ψηφίζουμε για ίδια μας την ζωή, ψηφίζουμε για όλα αυτά που στερηθήκαμε τόσα χρόνια, καταψηφίζουμε όλους αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτή την κατοχή. Από της 26 Ιανουρίου ο λαός αναλαμβάνει την κυβέρνηση της χώρας».
Την συγκέντρωση χαιρέτησε και βουλευτής Αττικής κος Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος τόνισε :Aπό την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου θα πρέπει να πούμε με περηφάνια και αξιοπρέπεια στους δανειστές ότι αυτός ο τόπος, ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να έχει μία καλύτερη ζωή. Θα πρέπει να δώσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία, όλα τα φώτα της Ευρώπης την Κυριακή θα είναι στραμμένα πάνω μας ήρθε η ώρα ο λαός να στείλει το δικό του μήνυμα στην κυρία Μέρκελ». 
Ο κος Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική ανέφερε στην ομιλία του:
«Φίλες και φίλοι βρίσκομαι στο Λαύριο όπου την δκεαετία του 80 δώσαμε μεγάλους αγώνες μαζί με την Αριστερά από την πόλη του Λαυρίου, μετά από τόσα χρόνια ήρθε η ώρα να δικαιωθούν οι αγώνες μας. Πρώτος στόχος μας μετά την ανάληψη της κυβέρνησης έιναι να προστατεύσουμε τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες της χώρας. Την Κυριακή τα πράγματα αλλάζουν δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης με κανέναν. Να θυμάστε πως ένας στους δύο Έλληνες ζει στα όρια της φτώχιας. Τα μέτρα που θα λάβουμε για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων θα είναι άμεσα. Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 (τριακόσιες) χιλιάδες άτομα, δωρεάν σίτιση σε άλλους τόσους, μείωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ήδη έχουμε εξαγγείλει κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ. Ήρθε η ώρα για την μεγάλη αλλαγή, καιρός να κάνουμε ένα ιστορικό βήμα για την Ελλάδα με αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Η κα Αγγελική Μαραγκάκη υποψήφια  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική τόνισε : «Φίλες και φίλοι ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την κρίση ή θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά ή θα αντιμετωπίσουμε τα ίδια. Για εμάς οι δεσμεύσεις του Προέδρου κου Αλέξη Τσίπρα και οι εξαγγελίες του στην Θεσσαλονίκη είναι πρώτο μέλημα από την Δευτέρα των εκλογών. Σας καλώ στις μέρες που απομένουν να πείσετε και τον τελευταίο αναποφάσιστο να έρθει στο πλευρό μας. Κλείστε τα αυτιά σας στην τρομοκρατία και σε όλα αυτά που ακούτε. Είναι τρομοκρατημένοι για αυτό σας τρομακρατούν. Σας καλώ όλους να στηρίξετε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ρεαλιστικό πρόγραμμα του για ένας κράτος με δικαιοσύνη, με αξιοπρέπεια,με δημοκρατία». 

Το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κος Δημήτρης Λουκάς ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε : «Είναι κρίσιμες οι εκλογές που έρχονται, αυτό που διακρίνω στον κόσμο είναι πως ακόμα υπάρχουν πολλοί αναποφάσιστοι. Στις δημοτικές εκλογές βγήκαμε ανοιχτά και στηρίξαμε την υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και την κα Δούρου, οι εθνικές εκλογές είναι διαφορετικές, ελπίζω να κάνετε την καλύτερη επιλογή. Από την επόμενη μέρα είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση, που από ότι φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Η γνώμη η δική μου είναι πως η αλλαγή έρχεται από χαμηλά, για αυτό πρέπει να στηριχθεί η τοπική αυτοδιοίκηση και να δίνονται πόροι στους Ο.Τ.Α. να υπάρχει έλεγχος, προκειμένου ο πολίτης να ξέρει τι πληρώνει και ανάλογα να κρίνει με τη ψήφο του τους εκπροσώπους του και ελπίζω να γίνει πράξη από την επόμενη κυβέρνηση. Εύχομαι καλή επιτυχία στον ΣΥΡΙΖΑ και από την επόμενη μέρα ελπίζω να υπάρχει μία σύγκληση των δυνάμεων προς μία θετική κατεύθυνση ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση, στην οποία προσωπικά πιστεύω πως δεν πρέπει πρέπει να μένει κανείς μόνος». 


Ρεπορτάζ : Άρης Αρίφογλου.
Φωτογραφίες: Ηλίας Καλλέργης.