Πραγματοποιήθηκε το πρωί η συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς του Σούπερ Μάρκετ «EXTRA» στο Λαύριο

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς του Σούπερ Μάρκετ «EXTRA», στο Λαύριο, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, από το εργατικό κέντρο Λαυρίου με αίτημα την επαναπρόσληψη απολυμένης συναδέλφου τους.

Οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους με 48ωρη απεργίακαι θα επανεκτιμήσουν τη στάση τους την Τρίτη μετά από συνάντηση που θα έχουν με το υπουργείο Εργασίας.
Στο κενό ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που έστησε η εργοδοσία μεταφέροντας εργαζόμενους από άλλα καταστήματα.
Η μαζική απάντηση των ίδιων των εργαζομένων και η συνέχιση του αγώνα είναι μια εξέλιξη που μπορεί να δώσει λύση στην επαναπρόσληψη της απολυμένης εργαζόμενης τονίζει το εργατικό κέντρο Λαυρίου.
‘Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Συνάδελφοι, η εργοδοσία των ΕΧΤRA προχώρησε σε απόλυση συναδέλφισσας με το αιτιολογικό της μείωσης προσωπικού. Η πραγματικότητα είναι ότι τους τελευταίους μήνες προχώρησε σε προσλήψεις νέων εργαζομένων κάτω των 24 ετών, για να δίνουν μισθούς των 370 ευρώ. Οι εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί και σε πλήρη σύμπλευση με την κυβέρνηση και την τρόικα προχωρούν στη μετάλλαξη της εργασίας σε δουλεία.
Η μαζική απάντηση των ίδιων των εργαζομένων στα ΕΧΤΡΑ με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, με τη στήριξη του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Λαυρεωτικής και τη συνέχιση του αγώνα με νέα 24ωρη απεργία για σήμερα Σάββατο είναι μια εξέλιξη που μπορεί να δώσει λύση στην επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι των ΕΧΤΡΑ στο Λαύριο είναι οι εργαζόμενοι του πρώην “Καταναλωτή”, όπου τους είχαν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό με το πρόσχημα να μη χάσουν τις θέσεις εργασίας και είχαν αποποιηθεί τα δικαιώματά τους με αποτέλεσμα η συναδέλφισσα ενώ εργάζεται για πάνω από 20 χρόνια στο μαγαζί να μη δικαιούται ούτε αποζημίωση».
Σχόλια μέσω facebook