Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009.

Ανάμεσα σε δυσμενή σύννεφα απογοήτευσης που πλανούνται όλο και πιο πυκνά γύρω μας και ένα χειμώνα που έχει δείξει μόνο το υγρό πρόσωπό του, κάνοντας το χώμα πιο ποθητό, ένα νέο είδος αγώνα ετοιμάζεται για να κάνει πρεμιέρα μέσα στον Δεκέμβριο.


.sig_cont {width:230px;height:220px;}


Το όνομα του, Enduro Sprint. Πρόκειται για είδος αγώνα ιδιαίτερα δημοφιλή στο εξωτερικό, ενώ στην Μεγάλη Βρεττανία έχει ήδη προκυρηχθεί και το πρώτο Εθνικό Enduro Sprint Championship για το 2010, μία έκδοση του οποίου δεν αποκλείεται να δούμε και στη χώρα μας.
Η παρθενική εμφάνιση του και η προσπάθεια που την περιβάλλει αξίζουν μια ή μάλλον δυό ημέρες γεμάτες από λάστιχα που θα παλεύουν με το χώμα, μουσική και εκπλήξεις!
Η πρώτη αυτή μας προσπάθεια θα πραγματοποιηθεί σε έναν ιδιαίτερο όσο και πολύπαθο χώρο στο Οβριόκαστρο Κερατέας, ένα αρχαιολογικής σημασίας τόπο, ένα απέραντο πευκοδάσος έως το 1985 που κάηκε και προορίζεται για ΧΥΤΑ παρά την θέληση των δημοτών του και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ξεκινάμε από το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου με test ride μοτοσυκλετών, διαγωνισμό babycross, επιδείξεις, ποδήλατα και υπό τους ήχους δυνατής μουσικής και με άφθονο φαγητό.
Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου την αυλάια θα ανοίξουν τα ποδήλατα στις 09.30 με αγώνα mountain bike. Αμέσως μετά και στις 11.00 θα ξεκινήσει το enduro Sprint με το οποίο και θα τερματίσει η ημέρα και το πρόγραμμα του διημέρου. Είναι αγώνας μίας ειδικής (μεγέθους 5 χλμ) γύρω από ευρύχωρα και αμφιθεατρικά paddocks χωρίς park ferme όπου οι αθλητές έχουν την ευκαιρία να χρονομετρηθούν πέντε φορές στην διάρκεια της ημέρας. Στα ενδιάμεσα διαστήματα θα έχουν την δυνατότητα να επισκευάσουν, ρυθμίσουν την μοτοσυκλέτα τους, enduro ή και motocross, να περιηγηθούν στα περίπτερα του χώρου, να φάνε να πιούνε και να παρακολουθήσουν τους συναθλητές στην προσπάθεια τους. Το σύνολο των 25 χρονομετρημένων χιλιομέτρων είναι εφάμιλο ενός πρωταθληματικού αγώνα enduro (χωρίς τις απλές).
Ραντεβού λοιπόν όλοι μαζί στο Οβριόκαστρο Κερατέας στις 12 και 13 Δεκέμβρη για ένα νέο ξεκίνημα.