Σε θαλάσσια περιοχή νότια της νήσου Κέας, προσάραξε τα ξημερώματα το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και οχημάτων ro-ro “Alios”, με 21 άτομα πλήρωμα και ένα επιβάτη.


Από την προσάραξη δεν αναφέρθηκε μέχρι στιγμής εισροή υδάτων η κάποιος τραυματισμός.
Στην περιοχή έχει σπεύσει ρυμουλκό, ενώ ιδιώτες δύτες αναμένεται να ερευνήσουν τα ύφαλα του πλοίου προκειμένου η αποκόλληση του alios να γίνει με ασφάλεια.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Λαυρίου φορτωμένο με εμπορευματοκιβώτια με προορισμό τη Λεμεσό. 

Tο πλοίο RoRo-Cargo «ALIOS», είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την επικαιρότητα όταν στις 25-10-2014 κόπηκαν οι κάβοι του και προσέκρουσε σε πλωτή πλατφόρμα στο λιμάνι του Λαυρίου με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη καταστροφή. (πληροφορίες εδώ)

 http://www.pronews.gr/

Νέα ενημερωση

Αποκολλήθηκε με ασφάλεια το πλοίο που είχε προσαράξει νότια της Κέας

Αποκολλήθηκε το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και οχημάτων «Alios» που είχε προσαράξει τα ξημερώματα σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κέας.
Ήταν τύπου ro-ro, είχε αναχωρήσει από το Λαύριο με προορισμό τη Λεμεσό και είχε 21 άτομα πλήρωμα και ένα επιβάτη. Ιδιώτες δύτες ερεύνησαν τα ύφαλα του πλοίου και έτσι η αποκόλληση έγινε με ασφάλεια. 
Με τη συνδρομή ρυμουλκού σκάφους και συνοδεία πλωτού του Λιμενικού το πλοίο θα οδηγηθεί στο λιμάνι του Λαυρίου προκειμένου να επιθεωρηθεί από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα πριν αναχωρήσει για τον τελικό προορισμό του.