Με πλήθος κόσμου και με ένα παραδοσιακό λαϊκό γλέντι γιορτάστηκε και φέτος η γιορτή μελιού στην Κερατέα.

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και με ένα παραδοσιακό λαϊκό γλέντι, ολοκληρώθηκαν και φέτος οι διήμερες εκδηλώσεις για τη γιορτή μελιού Κερατέας.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε για 15η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας.

Το Σάββατο οι επισκέπτες απόλαυσαν τον βιρτουόζο του μπουζουκιού και μοναδικό συνθέτη και στιχουργό, Χρήστο Νικολόπουλο που συνοδευόταν από τους εξαιρετικούς ερμηνευτές Μιχάλη Δημητριάδη, Ζωή Παπαδοπούλου και Ηλία Μακρή . Ο Χρήστος Νικολόπουλος και οι εξαίρετοι συνεργάτες του αποθεώθηκαν από τους θεατές.

Την επομένη μέρα το πρόγραμμα είχε και πάλι λαϊκή χροιά με εγχώριο μουσικό σχήμα, με τους Άγγελο Σωφρόνη, μπουζούκι, Δεικτά Μαρία, τραγούδι, Θηβαίο Κωνσταντίνο, πλήκτρα-φωνή, Θεοδόση Συκιώτη, κιθάρα, Αλέξανδρο Μπάλτα, τύμπανα, το οποίο έπαιξε τραγούδια αγαπημένα από το σήμερα μέχρι και παλιότερες επιτυχίες του λαϊκού μας τραγουδιού και κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού.


Παράλληλα οι επισκέπτες της γιορτής γεύτηκαν διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην Ελλάδα, ενημερώθηκαν για την ιστορία του, γνώρισαν Ελληνικά προϊόντα και χειροποίητα αντικείμενα, φτιαγμένα από τοπικούς Συλλόγους.

Η Γιορτή Μελιού Κερατέας, από το 1999 που ξεκίνησε, καθιερώθηκε στις καρδιές των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής μας που συρρέουν για να παρακολουθήσουν πλούσιο μουσικό πρόγραμμα αλλά και να γευτούν τοπικά προϊόντα.

Λαύριο 10.09.2013