ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ


Τεράστια υπήρξε η ανταπόκριση των επαγγελματιών του Δήμου μας στην ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε η Δημοτική Καινοτομία σε συνεργασία με τους εμπορικούς Συλλόγους Λαυρίου και Κερατέας στις 27-02-2013,  για την αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, στους τομείς της μεταποίησης, των τουριστικών υπηρεσιών, της εστίασης, αλλά και της γυναικείας επιχειρηματικότητας.


Οι επαγγελματίες υπέβαλαν πλήθος ερωτήσεων στους δύο εξειδικευμένους συμβούλους που παρουσίασαν τις δυνατότητες του ΕΣΠΑ, ενώ η Δημοτική Καινοτομία θα συνδράμει με κάθε υποστηρικτικό τρόπο τους ενδιαφερόμενους.

Ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Λουκάς υπογράμμισε για το χαρακτήρα της εκδήλωσης : ΄΄Η εκδήλωση αυτή, σήμερα ειδικότερα, προσλαμβάνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, αφού πραγματοποιείται μέσα σε συνθήκες γενικευμένης οικονομικής κρίσης, μιας κρίσης που δυστυχώς  την επωμίζονται, με όρους δυσβάσταχτους, ακόμη και αβάσταχτους, τα μεσαία και τα αδύναμα στρώματα. 
Με τη γνώση ότι εάν δε σας στηρίξουμε σήμερα, αύριο θα είναι αργά θα περίμενε κανείς, η σημερινή πρωτοβουλία της Δημοτικής Καινοτομίας, να αποτελεί τον κεντρικό πολιτικό στόχο της Δημοτικής Αρχής. Θα περίμενε κανείς, σήμερα σε μια εποχή που κατεδαφίζονται πολλά, η Δημοτική Αρχή να προστατεύσει τα θεμέλια της κοινωνίας μας, να προστατεύσει όλους εσάς, με πρωτοβουλίες σαν τη σημερινή, αλλά και με δράσεις υποστηρικτικές της τοπικής οικονομίας”.

Παράλληλα ο Δημήτρης Λουκάς παρουσίασε τη θέση της παράταξης για την αντιμετώπιση της κρίσης,  με έμφαση στη στήριξη της τοπικής οικονομίας ΄΄ Είναι αλήθεια ότι πριν κάποια χρόνια, όλοι μας, κι εγώ τότε ως Δήμαρχός Λαυρίου, ανυποψίαστοι για το μέγεθος και την ένταση της επερχόμενης κρίσης, είχαμε καταστρώσει άλλα πλάνα, είχαμε θέσει σε εφαρμογή άλλους σχεδιασμούς σχετικά με την ταυτότητα και την αναπτυξιακή δυναμική της πόλης.
Είχαμε σχέδιο για μία πόλη που με απόλυτο σεβασμό στους δημότες της, θα έσπαγε το στενά τοπικό της χαρακτήρα και θα εξελισσόταν σε ένα υπερτοπικό πόλο αναψυχής και άσκησης πολλαπλών δραστηριοτήτων.
Η σημερινή όμως πραγματικότητα χωρίς να ακυρώνει πλήρως αυτό το σχεδιασμό δημιουργεί άλλες προτεραιότητες, επιβάλλει άλλες ισορροπίες και επιτάσσει διαφορετική πολιτική προσέγγιση. Η προτεραιότητα σήμερα είναι η προστασία και η διάσωση του τοπικού παραγωγικού μας ιστού.΄΄
Τέλος, ορίστηκε και νέα συνάντηση μεταξύ της Δημοτικής Καινοτομίας και των Εμπορικών Συλλόγων προκειμένου να οργανωθούν περαιτέρω δράσεις τόνωσης της τοπικής οικονομίας, αλλά και ενίσχυσης της τοπικής κοινωνίας.
Τα βασικά links του προγράμματος είναι τα ακόλουθα:

                                                                                                                  Από το Γραφείο Τύπου