«Πριν την Άφιξη των Δεινοσαύρων»: Μία πολύ διδακτική έκθεση για την πορεία της ζωής στο Τ.Π.Π.Λ.

Μία διαφορετική εκπαιδευτική και επιστημονική έκθεση έρχεται να προστεθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, από το Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου.
Ο Ιταλός καλλιτέχνης και γλύπτης, Michelangelo Ricci, μας πηγαίνει ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, στην αρχή του σύμπαντος, τη δημιουργία και την εξέλιξη της ζωής και την πορεία της στους αιώνες.

Μέσα από γλυπτά μικρής κλίμακας και τεχνικό-επεξηγηματικούς πίνακες, ο κος Ricci μας καλεί να γνωρίσουμε τον κόσμο και μας παρουσιάζει τη διαδρομή από το Big Bang (Μεγάλη Έκρηξη), το Γαλαξία μας, το Ηλιακό μας Σύστημα, τη ζωή πάνω στη Γη, τους Δεινόσαυρους, τα Προϊστορικά Ζώα, την Ανθρώπινη Εξέλιξη και την Εκβιομηχάνιση.
Η έκθεση έχει τίτλο «Πριν την Άφιξη των Δεινοσαύρων» και απευθύνεται στους μικρούς των σχολείων, αλλά και στους μεγάλους της ζωής. Τα εγκαίνια είναι το Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 π.μ., στον χώρο του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου του Ε.Μ.Π. στην σοφίτα του Μουσείου στο Κάτω Μηχανουργείο και θα διαρκέσει έως 04/04. Θα είναι ανοιχτή όλες τις ημέρες της εβδομάδας, τα πρωινά από τις 9.30 π.μ με 13.00 μ.μ και τα απογεύματα από τις 15.30 μ.μ έως τις 18.00 μ.μ. 
Την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο κος Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, Μηχανικός Μεταλλείων και Μεταλλουργίας (τέως αρχιμηχανικός της Γ.Ε.Μ.Λ.), ερευνητής της Φυσικής θεωρίας και της φυσικής εξέλιξης του Σύμπαντος.
*Η έκθεση πραγματοποιείται με την ενεργό συμμετοχή του Δήμου Λαυρεωτικής, του Βιοτεχνικού Βιομηχανικού Εκπαιδευτικού Μουσείου, του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου και του Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ». Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το Β.Β.Ε.Μ.
Τηλ: 22920-25575
Email: [email protected]

Επιμέλεια κειμένου: Χρύσα Κουνιάδου

http://hpolhmas.com/

Σχόλια μέσω facebook