ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών σήμερα Πέμπτη 16/2/2017 στις 10:00, με την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, τους Βουλευτές του Σύριζα Γιώργο Πάντζα, Πάνο Σκουρολιάκο, Νάσο Αθανασίου, Γιάννη Δέδε, Αριστείδη Μπαλτά, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου, το Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά και τους επικεφαλής της μείζονος και της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου μας Κώστα Λεβαντή και Σταύρο Ιατρού.

Αποφασίστηκε η άμεση δρομολόγηση των δίκαιων αιτημάτων του Δήμου Λαυρεωτικής, μέσω ψήφισης σχετικής τροπολογίας Νόμου, που θα εισαχθεί άμεσα στη Βουλή με συνεννόηση όλων των κομμάτων. Για το σκοπό αυτό, ο Δήμος καλεί σε σύσκεψη όλους του Βουλευτές της περιφέρειάς μας στο Γραφείο Δημάρχου , τη Δευτέρα 20/2/2017 στις 18:00.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής συνεχίζει την προσπάθεια, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα που ταλανίζει άδικα τους δημότες μας.

Από το Γραφείο Τύπου& Επικοινωνίας

Διαβάστε σχετικά:

Φρένο στα σχέδια Κτηματικής Υπηρεσίας Δημοσίου-ΕΤΑΔ για υφαρπαγή των ιδιοκτησιών των κατοίκων του Δήμου Λαυρεωτικής

Φεβρουαρίου 14, 2017

Φρένο στα σχέδια Κτηματικής Υπηρεσίας Δημοσίου-ΕΤΑΔ για υφαρπαγή των ιδιοκτησιών των κατοίκων του Δήμου Λαυρεωτικής

          
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ              Παλλήνη,   16-2-2017
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γραφείο  Αντιπεριφερειάρχη
Δ/νση : 17ο χλμ. Λ. Μαραθώνος
Παλλήνη,  Τ.Κ. : 15351
Τηλ.: 213 200 5103
Fax: 213 200 5105
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών για τις διεκδικήσεις ακινήτων από το Ελληνικό Δημόσιο έναντι των ιδιοκτητών του Δήμου Λαυρεωτικής.  
Σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε σήμερα 16/2, μετά από πρωτοβουλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Αττικής, για το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει από τις διεκδικήσεις ακινήτων από το Ελληνικό Δημόσιο έναντι ιδιοκτητών του Δήμου Λαυρεωτικής με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου και των συνεργατών της κ.κ. Πανάγου και Σακελλαρίου, των βουλευτών Περιφέρειας Αττικής Αριστείδη Μπαλτά, Γεώργιου Πάντζα, Ιωάννη Δέδε, Πάνου Σκουρολιάκου και Νάσου Αθανασίου, του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά και των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δήμου Λαυρεωτικής Κων/νου Λεβαντή και Σταύρου Ιατρού.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει στον Δήμο Λαυρεωτικής από την ανάρτηση του Κτηματολογίου και κυρίως από την επιβολή προστίμων από το Ελληνικό Δημόσιο σε πολλούς κατοίκους της περιοχής.
Μετά την ενημέρωση που έλαβε η Υφυπουργός από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, δεσμεύθηκε ότι εφόσον έχει τη συναίνεση των βουλευτών Περιφέρειας Αττικής και των άλλων πολιτικών παρατάξεων, θα προχωρήσει σε:
  1. Αναστολή της έκδοσης πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής και επιβολής αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης, της εκτέλεσης και είσπραξης των επιβληθέντων στους κατοίκους προστίμων μέχρι την ανάρτηση των οριστικών πινάκων του Κτηματολογίου.
  2. Επέκταση της εφαρμογής του νόμου 719/1977 (άρθρο 19 – πρόκριση ιδιωτών έναντι Δημοσίου), σε όλη την εδαφική επικράτεια του νυν καλλικρατικού Δήμου Λαυρεωτικής και όχι μόνο στην Κερατέα όπως ισχύει μέχρι σήμερα, αλλά και στις περιοχές των Καλυβίων, του Κουβαρά, της Αναβύσσου και της Παλαιάς Φώκαιας.
  3. Νομοθετική παρέμβαση, με την οποία θα αναγνωρίζονται ανεπιφύλακτα οι δημότες Λαυρεωτικής έναντι του Δημοσίου, ως αποκλειστικοί κύριοι, νομείς και κάτοχοι των ιδιοκτησιών τους, βάσει του άρθρου 4 του Ν.3127/2003.
Προς επίλυση των ζητημάτων που έχουν προκύψει, προγραμματίστηκε νέα σύσκεψη τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Λαυρεωτικής με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών της Περιφέρειας Αττικής.