Δελτίο Τύπου εξέδωσε το Υπουργείο Υποδομών, ύστερα από την χτεσινή ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΓΟΣΕ σχετικά με την επέκταση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου από το Κορωπί στο Λαύριο. Ουσιαστικά με την τοποθέτηση του τοποθετεί τα πράγματα στη θέση τους. Όπως λέει “Η ΕΡΓΟΣΕ είναι θυγατρική του ΟΣΕ. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη χρηματοδότησης και ο ΟΣΕ την ευθύνη σχεδιασμού των προδιαγραφών του κάθε έργου. Η ΕΡΓΟΣΕ κάνει το σχεδιασμό υλοποίησης του έργου εντός των προδιαγραφών που καθορίσθηκαν.

«Όποιος έχει να συνεισφέρει θετικά στη βελτίωση των όρων κατασκευής ή επιτάχυνσης του έργου, ας το κάνει. Θα κερδίσουμε όλοι. Τα υπόλοιπα δεν προσφέρουν». Αυτή την απάντηση έδωσε το υπουργείο Υποδομών στη βαρύτατη καταγγελία των εργαζομένων της ΕΡΓΟΣΕ περί ανικανότητας εκτέλεσης του έργου της επέκτασης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου προς το Λαύριο από τον ΟΣΕ, ικανοποιώντας τους εργαζόμνενους της θυγατρικής του ΟΣΕ

«Η ΕΡΓΟΣΕ είναι θυγατρική του ΟΣΕ.Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη χρηματοδότησης και ο ΟΣΕ την ευθύνη σχεδιασμού των προδιαγραφών του κάθε έργου. Η ΕΡΓΟΣΕ κάνει το σχεδιασμό υλοποίησης του έργου εντός των προδιαγραφών που καθορίσθηκαν» αναφέρει το υπουργείο.

«Όλα αυτά τα απλά ισχύουν και για το συγκεκριμένο έργο. Οι γνώμες και οι προτάσεις όλων ακούσθηκαν και συζητήθηκαν. Ελήφθησαν οι αποφάσεις από τους αρμόδιους, γιατί οι πολίτες και η οικονομία θέλουν έργα και όχι λόγια και ατέρμονες διαμάχες» σημειώνει.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΓΟΣΕ χαιρετίζουν «την ανακοίνωση του υπουργού, η οποία ερχόμενη σε συνέχεια του χθεσινού μας Δελτίου Τύπου, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ουσιαστικά μέσω της διασαφήνισης του ρόλου, ενός εκάστου, ανάβει το “πράσινο φως” δια τη σωστή εφαρμογή των διαδικασιών» όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωσε που εξέδωσε το ΔΣ του συλλόγου τους.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΓΟΣΕ είχαν δημοσιοποιήσει τη Δευτέρα την θέση τους για το έργο, σημειώνοντας ότι «η ανεπάρκεια του ΟΣΕ είναι πολύ μεγαλύτερη σήμερα, δεδομένου ότι οι δομές και το επιστημονικό προσωπικό του έχουν αποδεκατιστεί λόγω των πρόσφατων περικοπών».

Είχε προηγηθεί ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το έργο της επέκτασης, στην οποία ο υπουργός Υποδομών δεν προσκάλεσε την ΕΡΓΟΣΕ.

via

Διαβάστε σχετικά:
Ανακοίνωση ''καταπέλτης'' των εργαζομένων ΕΡΓΟΣΕ για την επέκταση του Προαστιακού στο ΛαύριοΑνακοίνωση ”καταπέλτης” των εργαζομένων ΕΡΓΟΣΕ για την επέκταση του Προαστιακού στο Λαύριο

Με αφορμή την από 10/07/2014 συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για τον σχεδιασμό της επέκτασης του Προαστιακού σιδηροδρόμου από το Κορωπί έως το Λαύριο, για την αποκατάσταση τη…
               Οριστικοποιήθηκε η επέκταση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου από το Κορωπί έως το λιμάνι του Λαυρίου, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 10 Ιουλίου στη Διαρκή Επιτροπή Παραγω…