ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αποκριάτικο Γλέντι στην Κερατέα


« γλέντι έχει η Κερατιά σαν τα χρόνια τα παλιά»


Ο Δήμος Λαυρεωτικής διοργανώνει Παραδοσιακό Αποκριάτικο Γλέντι με γκόγκλιες, ντόπιο κρασί, πίπιζα και νταούλια, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 26 Φεβρουαρίου 2017 στην Κεντρική Πλατεία Κερατέας στις 3μμ. Μια γιορτή βγαλμένη από την παράδοση, η οποία υποστηρίζεται από όλους τους φορείς της πόλης και έχει σαν στόχο να αναβιώσουν αποκριάτικα ήθη και έθιμα μιας άλλης εποχής, ώστε να γνωρίσουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι, πώς γιόρταζαν το έθιμο της αποκριάς οι προηγούμενες γενιές.
Την εκδήλωση θα ανοίξουν με παραδοσιακά δρώμενα οι Λαογραφικοί Σύλλογοι της Κερατέας,  θεατρικές ομάδες και σχολεία της πόλης. Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα όπως γκόγκλιες (παραδοσιακά χειροποίητα ζυμαρικά), πουπέκι (παραδοσιακό γλυκό) καθώς και ντόπιο κρασί.
Το παραδοσιακό γλέντι θα πλαισιωθεί από δύο ορχήστρες οι οποίες αποτελούνται από:
  • Ορχήστρα Αρβανίτικης Ζυγιάς: Σοφός Νίκος – πίπιζα,    Ζωγράφος Μπεθάνης  -νταούλι
  • Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής : Γιαννακόπουλος Κώστας – κλαρίνο, Γαμπιεράκης Μιχάλης – βιολί/τραγούδι,  Ράπτης Δημήτρης – λαούτο, Οικονόμου Βασίλης – κρουστά και  Καντζιλιέρης Κώστας – τραγούδι
Την εκδήλωση, που θα γίνει υπό την αιγίδα του Δήμου Λαυρεωτικής και την οικονομική ενίσχυση του Ν.Π.Δ.Δ «ΘΟΡΙΚΟΣ»,  θα υποστηρίξουν η Πρωτοβουλία Γυναικών «ΜΝΗΣΙΜΑΧΗ», ο Σύνδεσμος «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ», ο Σύλλογος Εμποροεπαγγελματιοβιοτεχνών Κερατέας, ο Λαογραφικός σύλλογος «ΑΠΟΛΛΩΝ», το «ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ» παράρτημα Κερατέας, ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός σύλλογος «ΗΓΕΧΟΡΟΣ», το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και η Δημοτική Παραδοσιακή Σχολή «ΤΟ ΚΟΠΑΝΕΛΙ»,  σε συνεργασία με τα σχολεία της πόλης και τις θεατρικές ομάδες.
Σας περιμένουμε όλους!

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας