Συνεδριάζει την Τετάρτη, στις 10 το πρωί, το διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, προκειμένου να εκλέξει την επταμελή εκτελεστική του επιτροπή (πλην του περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος μετέχει αυτοδίκαια, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη 2», τα άλλα έξι μέλη της προέρχονται: 4 από τους δήμους και 2 από την περιφέρεια).
Ο συσχετισμός δυνάμεων είναι σαφώς, με βάση την πλειοψηφία των δημάρχων στο διοικητικό συμβούλιο, υπέρ του ΠΑΣΟΚ, με τη Ν.Δ., τη ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να έπονται. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις, οι 2 από την περιφέρεια θα προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης και οι 2 από τους δήμους, ο ένας από τη Ν.Δ. (ο δήμαρχος Κηφισιάς, τέως πρόεδρος του ΕΔΣΚΝΑ, ο «αντ’ αυτού-διατάκτης», Νίκος Χιωτάκης) και ένας από τη ΔΗΜΑΡ (οι προβλέψεις λένε πως θα είναι ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς, με το δεδομένο πως ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης θέλει έναν εκπρόσωπό του στην εκτελεστική επιτροπή, μιας και ο δήμος της πρωτεύουσας παράγει τα περισσότερα σκουπίδια και δίνει τα περισσότερα χρήματα ως ανταποδοτικά στον ΕΔΣΝΑ).
Ωστόσο, οι «προβλέποντες» βάζουν μια άνω τελεία στην υποψηφιότητα Βαρελά, αφού υπάρχει υπόγειος πόλεμος από κάποιους που θέλουν την πλειοψηφία, την απόλυτη πλειοψηφία, στην εκτελεστική επιτροπή να την έχει το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του Συνδέσμου και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.
Η «μάχη» για την εκτελεστική επιτροπή κρίνεται ιδιαιτέρως κρίσιμη, μιας και αυτή θα αποφασίσει ουσιαστικά την «είσοδο» των ιδιωτών στον ΠΕΣΔΑ. Άλλωστε, ο ίδιος ο Γιάννης Σγουρός το ομολόγησε με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ερωτηθείς σχετικά, πως η εκτελεστική επιτροπή θα δώσει τη λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, λύση που αναβλήθηκε «τετράκις».