ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΛΑΥΡΙΟ 8-1-16


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ


Συνάδελφοι, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, επαγγελματίες σε συγκέντρωση-ενημέρωση για το ασφαλιστικό.

Την Τετάρτη 13 Γενάρη 6:30μμ στο π. Μηχανουργείο.
Η κυβέρνηση συνεχίζει να κοροϊδεύει τον λαό με το να επικαλείται ότι δεν θα θιγούν οι συντάξεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματά μας.
ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ.
Το νέο ασφαλιστικό-έκτρωμα τους πιάνει όλους!!. Και αυτούς που θα βγουν στην σύνταξη αλλά και τους συνταξιούχους.
Στην συγκέντρωση θα γίνει πλήρη ενημέρωση για το τι μας ετοιμάζουν και σχέδιο δράσης για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.


ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ
ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΤΟ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΩΝ


Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ      

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Συναδελφίσσες και συνάδελφοι καμιά αναμονή η συγκυβέρνηση
Συριζα-Ανελ φέρνει στην βουλή το ασφαλιστικό, την ταφόπλακα δηλαδή της κοινωνικής ασφάλισης, στο όνομα δήθεν ότι θα σώσουν τις συντάξεις έρχονται να βάλουν και αυτοί, με την σειρά τους, την δικιά τους σφραγίδα στο μακρύ κατάλογο των αντιασφαλιστικών  νόμων που και οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως και σημερινή κρατώντας καλά το τιμόνι της Ε.Ε και εκφράζοντας πλήρως τα συμφέροντα του ντόπιου κ ξένου κεφαλαίου παίρνουν πίσω τις όποιες λίγες κατακτήσεις έχουν απομείνει συντρίβοντας κυριολεκτικά τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.                   
Συνάδελφοι
Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακο μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων. Είναι κατακτήσεις λοιπόν που ήρθαν μέσα από σκληρή σύγκρουση των εργαζομένων με κυβερνήσεις και εργοδοσία και που τώρα θέλουν να τις παραδώσουν στα νύχια των αρπαχτικών άλλωστε ο μεγάλος και διαρκής πόθος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της υγείας είναι η αποχώρηση του  κράτους και της εργοδοσίας  από την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος κάτι που θα αποτελέσει και την έναρξη χρυσών δουλειών με ζεστό χρήμα για τα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ
Η φροντίδα για την υγεία, την πρόνοια, τις συντάξεις είναι δικαίωμα του λαού, βασικό συστατικό της ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου!
Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ Η ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ    

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ